Foto: F64
Latvijas modernās pieccīņas sportists Deniss Čerkovskis Londonas olimpiskajās spēlēs ieņēma 19.vietu, bet sacensībās viņu iegāza neveiksme jāšanas sportā.

Pirmajā disciplīnā - paukošanā - Čerkovskis jau no pirmajām cīņām bija starp līderiem un sacensības pabeidza ceturtajā vietā. Viņš 35 cīņās guva 23 uzvaras, kas summā deva 952 punktus.

Paukošanā ar jaunu olimpisko labāko sasniegumu (pieccīņā atsevišķi disciplīnās rekordi netiek skaitīti) uzvarēja čehs Davids Svoboda, kurš 35 cīņās piedzīvoja tikai deviņus zaudējumus un ieguva 1024 punktus. 


200 metru brīvā stila peldēšanas disciplīna Čerkovskim nebija tik veiksmīga kā paukošana. Latvijas sportists distanci veica divās minūtēs un 10,78 sekundēs, savā peldējumā ierindojoties pēdējā vietā.

Kopvērtējumā peldēšanas disciplīnā Čerkovskis ierindojās 28. vietā 36 sportistu konkurencē, kas viņam deva 1232 punktus. Visātrāk distanci veica Ēģiptes sportists Amro El Gezirjs.

Pēc divām disciplīnām Deniss Čerkovskis ar 2184 punktiem ieņēma devīto pozīciju.

Tomēr atkal Čerkovskim nepaveicās jāšanā. Startējot ar zirgu "Rambo", Čerkovskis saņēma daudz soda punktus un ieņēma tikai 32.vietu palikušo 34 sportistu konkurencē.

Čerkovskis ieguva vien 976 punktus un summā viņam pirms apvienotās disciplīnas bija 3160 punkti un 20.vieta. Laika izteiksmē līderim Čerkovskis zaudēja 1:15 minūtes.

Kombinētajā disciplīnā Čerkovskis uzrādīja 13.labāko laiku, taču spēja tikai nedaudz uzlabot savas pozīcijas un ieņēma 19.vietu noslēguma kopvērtējumā.

Par olimpisko čempionu kļuva čehs Davids Svoboda, kurš kombinētās disciplīnas finišā apsteidza ķīnieti Sjao Žonronu un ungāru Adamu Marosi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!