Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbols duets Mārtiņš Pļaviņš/ Jānis Šmēdiņš piektdien iekļuva Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, panākot līdz šim lielāko sasniegumu Latvijas pludmales volejbola vēsturē.

Astotdaļfināla spēlē Pļaviņš/ Šmēdiņš divos setos ar 2-0 (21:18, 21:16) pieveica norvēģus Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Pļaviņš pārī ar Aleksandru Samoilovu ieņēma dalītu devīto vietu, bet tagad Pļaviņš/ Šmēdiņš ir nodrošinājuši vismaz dalītu piekto vietu.


Maču pēc veiksmīgām epizodēm labāk uzsāka Norvēģijas sportisti, taču Šmēdiņš ar darbību blokā un Pļaviņš ar spēli aizsardzības aizmugurējā līnijā pārņēma vadību 4:3. Latvijas pāris ieguva divu punktu pārsvaru, taču atkal pāris epizodēs veiksme uzsmaidīja norvēģiem, kas viņiem ļāva izlīdzināt spēles gaitu.

Līdzīga cīņa ritēja līdz pirmā seta izskaņai. Šmēdiņa bloki un Pļaviņa "izvilktās" bumbas palīdzēja Latvijas duetam atgūt vadību 17:16, bet tad arī uzvarēt pirmajā setā ar 21:18.

Otrajā setā atkārtojās pirmā seta sākuma. Norvēģi izvirzījās vadībā ar 3:1, bet tad Šmēdiņš ar darbību blokā un Pļaviņš ar fantastisku cīņu par bumbām lauza spēles gaitu. Latvijas pāris panāca 9:5, norvēģi gan paņēma pārtraukumu, bet tas nelīdzēja – 12:6 un tad arī 17:8. Uz brīdi Latvijas duets nedaudz atslābinājās, ko izmantoja norvēģi, gūstot piecus punktus pēc kārtas. Pļaviņš/ Šmēdiņš pēc pārtraukuma spēja saņemties un iniciatīvu neatdeva. Panākuši mačbumbu, divus punktus (vienu strīdīgā situācijā) Latvijas sportisti zaudēja, bet tad ar trešo mēģinājumu panāca uzvaru mačā.

Tagad ceturtdaļfinālā svētdien Pļaviņš/ Šmēdiņš tiksies ar amerikāņu Džeikoba Giba/Šona Rozentāla un krievu Konstantīna Semjonova/Sergeja Prokopjeva cīņas uzvarētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!