Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš svētdien ar uzvaru sāka Londonas olimpisko spēļu turnīru.

Pirmajā mačā latvieši, kuri izlikti ar 17.numuru, ar rezultātu 2-1 (19:21, 23:21, 15:9) pārspēja ar astoto numuru izliktos vāciešus Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu.

Pirms Pļaviņa/Šmēdiņa pirmās spēles lija lietus, taču mača sākumā laika apstākļi noskaidrojās. Cīņas sākumā abi dueti spēkojās diezgan līdzīgi, bet turpinājumā četru punktu pārsvaru ieguva latvieši – 13:9. Matisiks/Erdmans nenolaida rokas un nākamajās izspēlēs panāca neizšķirtu 17:17. Viņi turpināja spēlēt veiksmīgi un pirmajā setā svinēja uzvaru ar 21:19.


Otro setu Latvijas pludmales volejbolisti iesāka apņēmīgi, un izvirzījās vadībā ar 5:0. Turpināt tik veiksmīgi Pļaviņam/Šmēdiņam neizdevās, un Vācijas pārstāvji lēnām samazināja rezultātu pārsvaru, līdz panāca neizškirtu19:19. Seta izskaņā Pļaviņam/Šmēdiņam tikai ar trešo reizi izdevās izmantot setbumbu un izlīdzināt rezultātu spēlē (1-1).

Arī trešo setu Latvijas sportisti iesāka pārliecinošāk, iekrājot četru punktu pārsvaru. Matisikam/Erdmanam vairs neizdevās pietuvoties un ar otro mačbumbu Pļaviņš/Šmēdiņš svinēja uzvaru.

E grupas otrā cīņā Pļaviņam/Šmēdiņam paredzēta otrdien, kad pretiniekos būs ar 20.numuru izliktie Igors Ernandess un Hesuss Viljafans no Venecuēlas, bet E grupas trešajā mačā latvieši ceturtdien tiksies ar Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru no Nīderlandes, kuri izlikti ar piekto numuru.

Tikmēr otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins olimpisko spēļu turnīru sāka jau sestdien, kad D grupas pirmajā mačā ar rezultātu 2-1 (12:21, 21:15, 15:12) pieveica poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuriem Londonā piešķirts devītais numurs.

Otrā cīņa Samoilovam/Sorokinam paredzēta pirmdien, kad pretiniekos būs ar 21.numuru izliktie Grants Goldšmids/Frīdoms Čiva no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), bet D grupas pēdējo cīņu Latvijas duets aizvadīs trešdien, kad spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs papildus izslēgšanas kārtu.

Kvalifikācijas sacensības pludmales volejbolā ilgs sešas dienas, bet kopumā "bīčisti" sacentīsies līdz pat 9.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!