Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš otrdien piedzīvoja zaudējumu Londonas olimpisko spēļu pusfinālā, un ceturtdien cīnīsies par bronzas medaļu.

Ceturtdaļfināla spēlē Pļaviņš/Šmēdinš ar 0-2 (15:21, 20:22) piekāpās brazīliešiem Alisonam Čeruti un Emanuelam Regu, kuri Londonas turnīrā izlikti ar pirmo numuru.

Spēles pirmā seta sākumā abi dueti apmainījās ar punktu, tomēr turpinājumā brazīlieši lēnām sāka atrauties. Pie rezultāta 6:8 Pļaviņam/Šmēdiņam bija trīs neveiksmīgas epizodes, nonākot zaudētājos ar trīs punktiem. Latviešiem rokas nenolaidās, un pēc pāris izspēlēm rezultāts bija 9:12. Pēc tehniskā pārtraukuma Čeruti/Regu turpināja darboties veiksmīgāk, iekrājot sešu punktu pārsvaru (16:10). Jāatzīmē, ka Čeruti teicami darbojās blokā, kas neļāva Latvijas volejbolistiem atspēlēties. Pirmais sets noslēdzās ar 15:21.


Otrā seta pirmajā uzbrukumā punktu guva Latvijas spēlētāji, bet turpinājumā trīs punktus pēc kārtas guva brazīlieši. Turpinājumā bija ļoti skatāma cīņa punkts punktā, bet pie rezultāta 5:6 Čeruti/Regu veica trīs punktu izrāvienu, tomēr Pļaviņš/Šmēdiņš rezultātu izlīdzināja (10:10). Arī otrajā setā tehniskais pārtraukums lika pazaudēt spēles pavedienu latviešiem, kuri nākamajās epizodēs nonāca zaudētājos ar 10:15. Ar to spēle nebūt nebija galā un Pļaviņš/Šmēdiņš turpināja cīnīties, pietuvojoties līdz trīs punktu deficītam – 15:18. Nākamajās izspēlēs latvieši spēlēja sekmīgi, panākot 19:19, bet nākamajā epizodē brazīlieši ieguva mačbumu, kuru Pļaviņš/Šmēdiņš atspēlēja. Taču otro reizi atspēlēt mačbumbu neizdevās un otrajā setā Latvijas sportisti piedzīvoja zaudējumu ar 20:22.

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš, kuri sacensībās izlikti ar 17.numuru, ceturtdaļfinālā pirmdien ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:18, 15:11) uzvarēja spēcīgos amerikāņus Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu, kuriem Londonas Olimpiādes turnīrā ticis ceturtais numurs.

Savukārt Čeruti/Regu ceturtdaļfināla cīņā pirmdien ar 2-1 (21:17, 16:21, 17:15) pārspēja poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuri bija izlikti ar devīto numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!