Foto: AP/Scanpix

Ar fantastisku uzvaru XXX Vasaras olimpiskās spēles sestdien sāka Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins.

Savā pirmajā mačā D apakšgrupā Latvijas duets, kuram ticis 16.numurs, aizraujošā trīs setu cīņā ar 2-1 (12:21, 21:15, 15:12) pieveica poļus Gregoršu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuri izsēti ar devīto numuru.

Samoilovs/Sorokins labi iesāka maču, ar labu spēli aizsardzībā panākot 5:3. Taču tad sekoja acīmredzamais neticamais – poļi panāca 15:6 savā labā... Latvijas duets pirmajā setā vairs nespēja atgūties un piedzīvoja zaudējumu ar 12:21.


Toties otrā seta sākumā nekas neliecināja par sāpīgi zaudēto pirmo setu – Samoilovs/Sorokins ar emocionālu darbību, cīņu par katru bumbu izvirzījās vadībā un to nosargāja visa seta gaitā. Neslēpjot emocijas un skaisti spēlējot Latvijas duets tuvojās uzvarai pirmajā setā – 10:4, tad 16:8 un 20:13. Pēc Latvijas sportistu kļūmēm poļi divus punktus atspēlēja, taču tad pēc Samoilova spēcīga uzbrukuma poļi bumbu uzņēma, taču nenoturēja to laukumā – uzvara otrajā setā ar 21:15.

Izšķirošajā setā izšķirošs izrādījās pats sākums, kad pēc Sorokina teicamiem blokiem un spēcīgajiem Samoilova sitieniem Latvijas duets panāca 4:2, tad 6:3 un arī 10:5. Pēc poļu kļūdas Latvijas pārim bija 14:9 un vairākas mačbumbas. Trīs mačbumbas poļi atspēlēja, bet tad Sorokins labi nospēlēja pie tīkla, gūstot uzvaru nesošo punktu.

Vēl priekšsacīkstēs Samoilovs/Sorokins pirmdien tiksies ar DĀR duetu Grantus Goldšmidu/Frīdomu Čivu (izlikti ar 21.numuru), bet trešdien – ar amerikāņiem Džeikobu Gibu/ Šonu Rozentālu (izlikti ar ceturto numuru).

Otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/ Jānis Šmēdiņš sacensības uzsāks svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!