Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins trešdien ar zaudējumu noslēdza Londonas olimpisko spēļu priekšsacīkstes, vēl nenodrošinot sev iekļūšanu astotdaļfinālā.

Priekšsacīkšu E grupas pēdējā spēlē Latvijas duets ar 0-2 (10:21, 16:21) piekāpās amerikāņiem Džeikobam Gibam/ Šonam Rozentālam.

Lai gan mača sākums izvērtās līdzīgs, jau pēc pirmajiem punktiem nelielu izrāvienu veica amerikāņi. Latvijas duets ļoti daudz kļūdījās un ātri nonāca zaudētājos ar 8:13. Vēl pēc mirkļa rezultāts kļuva 9:17, bet paņemtais pārtraukums Latvijas sportistus neglāba no sagrāves pirmajā setā – 10:21.


Otrajā setā Samoilovam/ Sorokinam neizdevās lauzt spēles gaitu. Sākumā 0:2, tad 3:6... Latvijas duets pamainīja arī stratēģiju, vairāk pie tīkla darbojās Samoilovs, tomēr arī tas augļus nedeva. Lai gan uz brīdi Latvijas duets pietuvojās līdz "-2", tomēr amerikāņi tuvāk sev Samoilovu/Sorokinu nepielaida. Arī pēdējās izspēlēs Gibs/Rozentāls bija labāki, svinot uzvaru mačā.

Tādējādi E grupas noslēguma kopvērtējumā trim pāriem bija pa divām uzvarām un vienam zaudējumam. Papildus rādītājos pirmās divas vietas un automātiski dalību astotdaļfinālā ieguva Gibs/ Rozentāls un poļi Gžegožs Fijaleks/ Mariušs Prudels, bet Samoilovs/Sorokins palika trešie.

Savu likteni Latvijas duets uzzinās ceturtdien, kad noslēgsies visu apakšgrupu spēles.

Pēc priekšsacīkstēm 16 labākie dueti turpinās cīņas par godalgām. No katras grupas tālāk tiks divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Savukārt atlikušās četras trešo vietu ieguvējas savā starpā sadalīs vēl divas ceļazīmes uz "play off".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!