Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins pirmdien Londonas olmpiskajās spēlēs guva otro uzvaru divos mačos un praktiski nodrošināja sev vietu astotdaļfinālā.

Savā otrajā mačā D grupā Latvijas duets 35 minūšu laikā ar 2-0 (21:13, 21:10) sagrāva DĀR duetu Grantu Goldšmidu/Frīdomu Čiju.

Aleksandrs Samoilovs šajā spēlē guva 27 punktus, bet Ruslans Sorokins 13 punktus. Samoilova spēcīgākās serves ātrums bija 87 km/h, bet Sorokinam 84 km/h.

Tikai mača sākumā DĀR sportisti izrādīja pretestību, bet tad Samoilovs ar viltīgām servēm panāca 5:3. Pēc brīža bumba divreiz pārripoja pāri tīklam un iekrita DĀR dueta pusē, kas ļāva Samoilovam/Sorokinam panākt jau 9:5. Pirmā seta turpinājums Latvijas duetam neļāva šaubīties par uzvaru – gan veiksmīgi uzbrukumi, gan ļoti saskaņota darbība aizsardzībā un pārliecinoša uzvara ar 21:13.


Otrajā setā jau pašā sākumā Samoilovs/Sorokins panāca izšķirošo izrāvienu. Pēc 1:1 vairākas labas epizodes un jau 7:2 Latvijas labā. Turpinājumā Samoilovs/Sorokins pilnībā dominēja laukumā un punktu Latvijas dueta uzvarai pielika DĀR sportistu kļūda aizsardzībā – 21:10 un 2-0 visā mačā.

Latvijas sportisti D grupā ir nodrošinājuši vismaz trešo vietu. Pēc priekšsacīkstēm 16 labākie dueti turpinās cīņas par godalgām. No katras grupas tālāk tiks divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Savukārt atlikušās četras trešo vietu ieguvējas savā starpā sadalīs vēl divas ceļazīmes uz "play off".

Atgādinām, ka pirmajā mačā Samoilovs/Sorokins ar 2-1 (12:21, 21:15, 15:12) pieveica poļus Gžegožu Fijaleku/Mariušu Prudelu, bet Goldšmids/Čijs ar 0-2 (10:21, 11:21) zaudēja amerikāņiem Džeikobam Gibam/ Šonam Rozentālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!