Foto: AP/Scanpix
Par XXX Vasaras olimpisko spēļu čempioni paukošanā ar špagu pirmdien kļuva ukrainiete Jana Šemjakina, taču finālu aizēnoja dramatiski un līdz šim neredzēti notikumi pusfinālā.

Pusfinālā starp Korejas paukotāju Sinu Alamu un vācieti Britu Heidemani cīņa beidzās 5-5, taču tas dotu priekšrocības un labas iespējas papildlaikā korejietei. Tomēr tiesneši pēc brīža nolēma mainīt laiku un paziņoja, ka atlikusi viena sekunde. Spēlei atsākoties, vāciete izdarīja izšķirošu dūrienu un iekļuva finālā.

Tomēr ar to skandāls tikai sākās. Korejas sportiste un viņas treneris Sims Džesuns neatstāja sacensību arēnu, jo tas nozīmētu, ka viņi atzīst sakāvi. Korejas pusei vēl pirms Starptautiskā Paukošanas federācija sāka izskatīt apelāciju vajadzēja iemaksāt drošības naudu, kas arī tika izdarīts. Vairāk nekā stundu īpaša komisija lēma strīdīgo situāciju, kura tomēr neatrisinājās par labu Korejas sportistei.

Visu šo laiku sacensības bija pārtrauktas un tad atsākās ar cīņu par bronzu, kurā Alama ar 11-15 zaudēja ķīnietei Juidzje Suņai.

Savukārt finālā dramatiskā cīņā Šemjakina ar 9-8 pieveica Heidemani. Pēc pamatlaika rezultāts bija 8-8, bet papildlaikā savu iespēju izmantoja ukrainiete, atnesot savai valstij pirmo individuālo zelta godalgu olimpisko spēļu vēsturē paukošanās sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!