Foto: F64

Latvijas sportiste Madara Palameika Londonas olimpisko spēļu šķēpmešanas finālsacensībās ierindojās astotajā pozīcijā.

Palameika sacensības sāka ar 56,47 metru tālu metienu, bet otrajā piegājienā uzrādīja savu labāko rezultātu finālā 60,73 metri. Trešajā mēģinājumā viņas rezultāts netika ieskaitīts, taču viņa iekļuva labāko astotniekā, kas izpildīja vēl trīs metienus.

Tomēr arī nākamajos metienos viņa savu rezultātu neuzlaboja, šķēpu metot 59,32 un 59,22 metrus tālu. Piektais metiens viņai netika ieskaitīts.

Par olimpisko čempioni ar 69,55 metrus tālu metienu kļuva čehiete Barbora Špotakova, Sudrabu ieguva vāciete Kristina Obergfela, kuras labākais metiens bija 65,16 metrus tāls, bet pie bronzas tika cita vāciete Linda Stāla (64,91 metrs).

Atgādinām, ka finālam nespēja kvalificēties vēl divas Latvijas pārstāves šajā disciplīnā Sinta Ozoliņa-Kovala un Līna Mūze.

Mūze savu labāko rezultātu uzrādīja pēdējā, trešajā, mēģinājumā, kad viņas raidītais šķēps lidoja 59,91 metru tālu. Ar šādu rezultātu viņa kvalifikācijas sacensību kopējā ieskaitē ieņēma 13.vietu un kā pirmā palika aiz fināla robežas. Savukārt Ozoliņa-Kovala savā labākajā - otrajā - mēģinājumā uzrādīja rezultātu 58,86 metri, ieņemot 20.pozīciju.

Jau vēstīts, ka pirms četriem gadiem Pekinas Olimpiādē Ozoliņa-Kovala ieņēma 11.vietu, bet Palameikai un Mūzei šī ir olimpiskā debija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!