Foto: F64

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Vankūverā kļuva par XXI Ziemas olimpisko spēļu vicečempionu, izcīnot Latvijai otro sudraba godalgu Vankūverā.

Otrs Latvijas skeletonists Tomass Dukurs četru braucienu summā bija ceturtais.

Foto galerija

Atgādinām, ka šonedēļ par XXI Ziemas olimpisko spēļu vicečempioniem kļuva kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici. Pirms olimpiskajām spēlēm Vankūverā Latvijai bija viena medaļa Ziemas olimpisko spēļu vēsturē - pirms četriem gadiem Turīnā trešais bija kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis.

Martins Dukurs pēc pirmā brauciena kļuva par līderi un vadošās pozīcijas saglabāja arī pēc trešā brauciena, taču pēdējā braucienā viņu apsteidza mājinieks Džons Montgomerijs, kuram Martins Dukurs četru braucienu summā zaudēja tikai 0,07 sekundes. Olimpiskā bronza – Krievijas sportistam Aleksandram Tretjakovam.

Pirmajā braucienā Martinam Dukuram padevās lielisks starts, lieliski viņš veica trases augšdaļu, bet lejasdaļā pieļāva nelielas kļūdas un finišā sasniedza jaunu trases rekordu - 52,32 sekundes.

0,28 sekundes Martinam Dukuram pirmajā braucienā zaudēja kanādietis Džons Montgomerijs, bet trešais pēc pirmā brauciena bija krievs Aleksandrs Tretjakovs. Krievijas skeletonistam kā ierasts bija ātrākais starta laiks, viņš labi brauca arī trases augšdaļā, bet trases lejasdaļā gandrīz piedzīvoja kritienu un Martinam Dukuram zaudēja 0,38 sekundes.

Tomass Dukurs pirmajā braucienā savam brālim zaudēja 0,62 sekundes, taču viņu no piektās vietas īpašnieka kanādieša Maikla Duglasa šķīra tikai 0,11 sekundes.

Otrajā braucienā Martins Dukurs atkal lieliski startēja, bet atkal trases lejasdaļā pieļāva nelielas kļūdas un sasniedza otru labāko laiku braucienā, nosargājot drošas līderpozīcijas. Montgomerijs otrajā braucienā bija labākais, par 0,02 sekundēm trasi veicot ātrāk par Martinu Dukuru, bet summā Latvijas skeletonists ir priekšā kanādietim par 0,26 sekundēm.

Trešo vietu saglabāja Tretjakovs, kurš gan otrajā mēģinājumā bija tikai astotais. Viņu no Martina Dukura tobrīd šķīra jau 0,84 sekundes. Tikai 0,02 sekundes no viņa atpalika austrietis Matiass Gugenbergerss, 0,05 sekundes – brits Kristans Bromlijs, bet 0,07 sekundes – Tomass Dukurs.

Tomass Dukurs otrajā braucienā uzrādīja ceturto labāko laiku un bija viens no dažiem sportistiem, kas otrajā braucienā uzlaboja savu rezultātu. Pateicoties labāk veiktajam otrajam braucienam, viņam arī izdevās pakāpties uz sesto vietu un iesaistīties cīņā par godalgām.

Trešajā braucienā kanādietis atvinnēja Martinam astoņas sekundes simtdaļas, un pirms pēdējā brauciena latvieša pārsvars bija tikai 0,18 sekundes. Montgomerijs trešajā braucienā ļoti labi veica trases pēdējo posmu, sasniedza lielāku ātrumu un uzrādīja brauciena labāko rezultātu, kā arī laboja trases rekordu.

Lieliski trešo braucienu veica Tomass Dukurs, kuram izdevās pakāpties par divām vietām uz ceturto. No trešajā vietā esošā krievu skeletonista Aleksandra Tretjakova Tomass atpalika 0,42 sekundes, toties bīstami tuvu piektajā vietā bija amerikānis Zaks Lunds, kurš no Dukura atpalika divas sekundes sitmdaļas.

Pēdējā braucienā Martins Dukurs lieliski veica startu un trases augšdaļā palielināja savu pārsvaru, taču lejasdaļā viņam nebija tik liels ātrums, kas ļāva mājiniekam Montgomerijam triumfēt kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!