Foto: EPA/LETA
Tagad mums sāks gāzt virsū dubļus, kam nav slinkums, - pēc zaudējuma XXI Ziemas olimpiskajās spēlēs ceturtdaļfinālā un izstāšanās izteicās Krievijas hokeja izlases līderis Aleksandrs Ovečkins.

Foto galerija

Atgādinām, ka Vankūveras ziemas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā trešdien Kanāda pārliecinoši, skaistā cīņā ar 7:3 uzvarēja Krieviju. Daudzi hokeja eksperti šīs abas komandas gribēja redzēt finālā, taču pēc priekšsacīkstēm iznāca, ka Kanādas un Krievijas "sapņu fināls" būs jau ceturtdaļfinālā.

"Domāju, ka tagad prese un cilvēki, kas neko nesaprot hokejā, gāzīs mums virsū dubļus. Bet tiem, kas mūs mīl un atbalsta, gribu pateikt, ka darījām visu, ko varējām," teica Ovečkins. "Mūsu izlasē nebija nevajadzīgu spēlētāju. Neizprotu aizdomas, ka mūsu komanda bija slikta. Komanda bija lieliska, visi cīnījās, taču situācija mums nebija labvēlīga."

Ovečkins uzreiz pēc cīņas nespēja izskaidrot neveiksmes iemeslus, vien atzina, ka Krievija nespēlēja savā stilā. "Uztraukums nebija. Izlasē visi ir pieauguši cilvēki, pieredzējuši spēlētāji, tāpēc uztraukums nevar būt par zaudējuma iemeslu. Mums vienkārši neizdevās parādīt savu spēli."

"Pirmajā piecās minūtēs viņi izsita mūs no sliedēm. Pretinieks iemeta jau pirmajā uzbrukumā. Bija grūti lauzt spēli cīņas gaitā. Mēs metām un metām pa viņu vārtiem, arī iemetām, bet viņi mums uzreiz divus vārtus pretī," piebilda Krievijas hokeja zvaigzne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!