Foto: F64
Pēc vēl viena Latvijas bobsleja pilota Jāņa Miņina kritiena treniņbraucienos pirms Vankūveras olimpisko spēļu četrinieku sacensībām, trešdien traumas guvuši viņa stūmēji.

Foto galerija

Nenosaucot konkrētus vārdus, Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis izteica pieņēmumu, ka vairāki stūmēji varētu būt cietuši samērā nopietni, tomēr daudz precīzāk pašlaik vēl nav zināms.

Tāpat kritienā cietušas arī Miņina kamanas. "Labākā vai sliktākā stāvoklī, tomēr ar tām varēs braukt. Šobrīd daudz aktuālāks jautājums ir vai būs, kas tajās sēdēs iekšā," izteicās Prūsis.

"Man vēl ir diennakts laika [līdz galējā pieteikuma iesniegšanai] un šajā laikā būs jāpieņem smags lēmums," izteicās Prūsis, netieši izsakot šaubas par Miņina spējām piedalīties sacensībās. "Jānim vienmēr būs, ko teikt intervijās un viņš būs noskaņots kaujinieciski, tomēr nokrita tieši viņš."

Pirms kritiena Miņina ekipāža gāja uz dienas ātrāko rezultātu.

Jau ziņots, ka Miņina ekipāža krita arī pirmdienas treniņbraucienā, savukārt otrdien tā uzrādīja vienu no labākajiem rezultātiem, neskatoties uz to, ka pilots pēc nesen veiktās operācijas vēl nevar ieskrieties ar pilnu spēku.

Kā ziņots, Starptautiskās Bobsleja federācijas ārsts svētdien veica apendicīta operāciju pārcietušā Latvijas pilota Jāņa Miņina apskati un nesaskatīja problēmas, lai viņš nevarētu startēt Vankūveras olimpisko spēļu četrinieku sacensībās. Svētdien latvietis veica ar vienu treniņbraucienu arī ar divnieku kamanām.

Divnieku sacensībās Latviju pārstāvēja vienīgi Edgara Maskalāna ekipāža. Viņa stūmējs bija Daumants Dreiškens, kurš parasti stumj Miņina kamanas, un sportisti brauca ar Miņina bobu.

Vankūveras olimpiskajās spēlēs bobsleja sacensības četriniekiem risināsies 26. un 27.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!