XXI Vankūveras ziemas olimpisko spēļu pusfinālā trešdien kā pēdējā iekļuva Slovākijas hokeja izlase, kas ceturtdaļfinālā dramatiskā cīņā ar 4:3 (0:0, 2:3, 1:1) pieveica 2006.gada Turīnas Olimpiādes čempioni Zviedriju.

Slovākijas izlase pirmo reizi spēlēs olimpisko spēļu pusfinālā. Vankūveras olimpisko spēļu pusfinālā Slovākija tiksies ar Kanādu, bet otrā pusfināla pāri ASV spēlēs pret Somiju.

Otrā perioda vidū slovākiem 37 sekunžu laikā vārtus guva Marians Gaboriks un Andrejs Šekera, bet zviedri ātri panāca izlīdzinājumu – precīzi bija Patriks Hornkvists un Henrīks Zetebergs. Otrās trešdaļas izskaņā Pavols Demitra atguva slovākiem pārsvaru, bet trešā perioda vidū Tomašs Kopeckis palielināja Slovākijas pārsvaru līdz 4:2. Nepagāja pat 40 sekundes, kad Dāniels Alfredsons samazināja starpību, taču tas arī bija viss, ko zviedri spēja.

Pēdējās sekundēs zviedri noņēma vārtsargu un iespieda slovākus viņu zonā, taču paglābties no zaudējuma nespēja – 2006.gada Turīnas olimpiskajiem čempioniem šoreiz jāpaliek bez medaļām.

$t1='slovakija'; $t2='zviedrija'; include "$includes_dir/projects/vancouver2010/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!