Foto: F64
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks norāda, ka zaudējumā Slovākijas izlasei nevienam pārmest neko nevar, pēc viņa vārdiem, puišiem vienkārši nav pieticis spēka otrajai spēlei divās dienās.

Znaroks pēc spēles žurnālistiem uzsvēra, ka nevienā no zaudētajiem vārtiem nevaino komandas vārtsargu Edgaru Masaļski. Tāpat viņš pastāstīja, ka uzstādījums bijis neielaist vārtus pirmajās desmit minūtēs.

"Gribu apsveikt Slovākijas komandu ar pelnītu uzvaru. Mums pēc vakardienas spēles ar Čehiju gluži vienkārši nepietika spēka. Neteikšu, ka puiši nesitās, viņi atdeva visu spēkus, radīja momentus. Principā, varējām nospēlēt labāk un nezaudēt ar 0:6. Gatavosimies nākamajai spēlei," preses konferencē sacīja Znaroks.

Treneris arī pastāstīja, ka spēlētājiem bijis uzdevums neielaist vārtus pirmajās desmit minūtēs. "Citāda spēle būtu," sacīja Znaroks.

Jautāts, vai, viņaprāt, slovākiem bijis īpašs uzstādījums mest Masaļskim vārtu augšējos stūros, Znaroks atbildēja: "Nu, piecus viņi iemeta šādi. Edžu gan vainot nevar. NHL aizsargi māk mest, piedodiet."

Treneris arī atzina, ka komanda turnīram praktiski nav gatavojusies. "Mēs vakardienas spēlē zaudējām daudz emociju. Es jau iepriekš esmu teicis, ka esam šeit [ieradušies] bez gatavošanās. Pasaules čempionātiem mums ir mēnesis, divi, lai sagatavotos, uzlabotu fizisko kondīciju tā, lai [spēka] pietiktu visām spēlēm. Šeit tādas sagatavošanās nav. Lielos vilcienos, iznāk tā, ka Rīgas "Dinamo" spēlē ar slovāku NHL zvaigznēm. Kad tiec uz olimpiskajām spēlēm, visi kliedz: malači! It kā neviens nestādītos priekšā, ka šeit spēlē pasaules hokeja "krējums"," viņš teica.

"Mums sanāca visspēcīgākā grupa. Mums pat nav iespēju ar kādu pasisties līdzīgi, ar tiem pašiem šveiciešiem, Norvēģiju, Baltkrieviju. Es uzskatu, ka jebkurā gadījumā šīs spēles jaunajiem spēlētājiem ir neatsverama pieredze," teica Znaroks.

Kaspara Daugaviņa ielikšana centrā esot piespiedu solis, skaidroja treneris. "Es, taču Hari Vītoliņu centrā nelikšu. Paši saprotat, ka ar sastāvu mums ir lielas problēmas," smaidot teica Znaroks. Viņš arī uzsvēra, ka pati svarīgākā spēle komandai būs nākamā.

Jau ziņojām, ka Latvijas hokeja izlase sestdien piedzīvoja sagrāvi XXI Ziemas olimpisko spēļu priekšsacīkšu B grupas pēdējā spēlē, ar 0:6 (0:3, 0:2, 0:1) piekāpjoties Slovākijai. Līdz ar To Latvija pabeidza priekšsacīkšu turnīru, kurā tika zaudēts visās trīs spēlēs. Pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 2:8 piekāpās Krievijai, bet otrajā mačā, kas Oļega Znaroka vadītajai komandai līdz šim bijis labākais Vankūverā, ar 2:5 atzina Čehijas pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!