Valsts prezidents Valdis Zatlers, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, komandas atbalstītāji un līdzjutēji, kā arī komanda, tās vadība un Latvijas basketbola amatpersonas pirmdien piedalījās Latvijas sieviešu basketbola izlases pavadīšanā uz olimpiskajām spēlēm Pekinā.
"Mēs esam basketbola tauta, lai gan nereti mūs jauc ar lietuviešiem," sacīja Zatlers savā uzrunā pasākumā, kas notika Rīgas 49.vidusskolā, kuras sporta zālē komanda noslēgusi treniņus. "Lai jums izdodas nostartēt tikpat labi kā latviešiem dziedāt dziesmu svētkos."

Dāvanu apmaiņas laikā komandas kapteine Anete Jēkabsone-Žogota Zatleram uzdāvināja komandas kreklu ar visu spēlētāju autogrāfiem, savukārt Koķei komandas galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš uzdāvināja basketbola bumbu zelta krāsā.

"Tā stunda ir situsi," sacīja Zvirgzdiņš. "Man ir ļoti patīkami par šo silto pavadīšanu. Mēs darīsim visu, lai arī sagaidīšana būtu patīkama."

Otrdien Latvijas valstsvienība izlidos uz Helsinkiem, lai vakarā aizvadītu pārbaudes spēli pret Somiju. Trešdien plānota izlidošana uz Ķīnu dalībai "Dimanta bumbas" turnīrā vienā apakšgrupā ar Krieviju un ASV. Pekinas Olimpiskajā ciematā komanda ieradīsies 6.augustā.

Pirmās pretinieces Pekinā Latvijas basketbolistēm 9.augustā būs Eiropas čempiones krievietes, bet turnīra turpinājumā gaidīs spēles ar Baltkrieviju (11.augustā), Brazīliju (13.augustā), pasaules čempionvienību Austrāliju (15.augustā) un Dienvidkoreju (17.augustā). Ceturtdaļfināli risināsies 19.augustā, pusfināli - 21.augustā, savukārt finālspēles par medaļām paredzētas 23.augustā. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, grupā jāizcīna vismaz 4. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!