Foto: stock.xchng
Pasaules vieglatlētikas čempionātā pirmdien sensacionāli bez godalgas sieviešu kārtslēkšanas sacensībās palika galvenā favorīte krieviete Jeļena Isinbajeva, bet par pasaules čempioni kļuva poliete Anna Rogovska.

Isinbajeva kopš 2003.gada bija uzvarējusi visās nozīmīgākajās sacensībās, arī pērn Pekinas Olimpiādē, taču šogad jau reiz vienās sacensībās bija piekāpusies Rogovskai.

Sev ierastā manierē finālsacensībās Isinbajeva jutās kā galvenā favorīte un iesāka ar augstumu 4,75 metri, kad daudzas sportistes jau bija izstājušās. Tomēr pirmajā mēģinājumā Isinbajeva pieļāva kļūdu, un palūdz pēc tam tiesnešus nākamos divus mēģinājumus pārcelt uz 4,80 metru augstumu. Tomēr arī 4,80 metrus viņai divos mēģinājumos neizdevās pārvarēt un viņa ar sarūgtinātu sejas skumju izteiksmi atstāja stadionu.

Savukārt Rogovska pārliecinoši startēja sacensībās, ar pirmo mēģinājumu pārlēca 4,75 metrus, kas arī deva viņai zeltu. Sudraba medaļas šoreiz sacensībās ieguva divas sportistes – poliete Monika Pireka un amerikāniete Čelsija Džonsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!