Foto: AFP/Scanpix
Pasaules rekordists, olimpiskais un pasaules čempions 100 un 200 metru skrējienos jamaikietis Useins Bolts muguras traumas dēļ šosezon vairs nestartēs.

Kā ziņots, piektdien Bolts neuzvarēja pirmajās sacensībās divu gadu laikā, kad IAAF "Dimanta līgas" posmā Stokholmā viņu pārspēja amerikānis Taisons Gejs.

Pēc sacensībām Boltam veiktas medicīniskās pārbaudes un viņam paziņots, ka jamaikietis riskē savainot paceles cīpslu vai lielu, ja turpinās skriet ar stīvuma sajūtu muguras lejasdaļā.

Līdz ar to Bolts atsaucis dalību no "Dimanta līgas" posmiem Cīrihē un Briselē.

"Skatoties uz turpmāko karjeru, ticam, ka pilnīga muguras izārstēšana būs viņa interesēs," teikts Boltu pārstāvošās menedžmenta aģentūras paziņojumā. Tāpat tajā tika piebilsts, ka pilnībā izārstēta sportista Ahileja cīpslas trauma.

"Esmu ļoti vīlies izlaist divas augstākā līmeņa sacensības Cīrihē un Briselē, tomēr ticu, ka manās interesēs tagad ir neriskēt," piebilda pats Bolts. "2011. un 2012. ir svarīgu čempionātu gadi (ar pasaules čempionātu Tegu un Londonas olimpiskajām spēlēm). Vēlos tajos būt pilnībā vesels."

Boltam pagaidām pieder sezonas ātrākie rezultāti gan 100, gan 200 metru distancē, kas ir attiecīgi 9,82 un 19,56 sekundes. Tomēr 100 metrus 9,82 sekundēs šogad veicis arī viņa tautietis Asafa Pauels.

Līdz ar to šogad skrejceļā ne reizi netiksies visi trīs šī brīža ātrākie sprinteri Bolts, Pauels un Gejs. Viņiem visiem bija plānots skriet Stokholmā, tomēr neilgi pirms sacensībām dalību traumas dēļ atsauca Pauels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!