Foto: Reuters/Scanpix

Par šīgada pasaules labākajiem vieglatlētiem nosaukti sprinteris Useins Bolts no Jamaikas un amerikāņu sprintere Elisona Fēliksa, sestdien paziņoja Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

Bolts par pasaules gada labāko vieglatlētu tika nosaukts arī pērn. Viņš kā pirmais sportists vēsturē šo godu izpelnījies jau četras reizes.

Bolts ir šīgada Londonas olimpisko spēļu čempions 100 un 200 metru sprinta distancēs, kā arī 4x100 metru stafetes skrējienā.


Vīriešu konkurencē uz titulu pretendēja arī amerikāņu 110 metru barjerskrējējs Arjess Merits, kurš šogad kļuva par olimpisko čempionu un vēlāk uzstādīja jaunu pasaules rekordu, kā arī Londonas Olimpiādes čempions 800 metru skrējienā kenijietis Deivids Rudiša, kurš tieši Londonā uzstādīja jaunu pasaules rekordu.

Savukārt Fēliksa balsojumā par gada labāko vieglatlēti apsteidza britu septiņcīņnieci Džesiku Enisu un lodes grūdēju Valēriju Adamsu no Jaunzēlandes.

Fēliksa šīgada Londonas olimpiskajās spēlēs kļuva par trīskārtēju čempioni, triumfējot 200 metros, 4x100 metru stafetē un 4x400 metru stafetē. Kopā ar ASV 4x100 metru stafetes komandu Fēliksa uzstādīja jaunu pasaules rekordu - 40,82 sekundes.

Pagājušajā gadā par labākajiem pasaules vieglatlētiem tika nosaukti Bolts un Austrālijas barjerskrējēja Sallija Pērsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!