Divkārtējā olimpiskā čempione un pasaules rekordiste kārtslēkšanā krieviete Jeļena Isinbajeva sestdien apstiprināja, ka viņa uz nenoteiktu laiku paņēmusi pauzi no sporta.

"Esmu par to domājusi pēdējās trīs nedēļas un sapratu, ka pauze ir absolūti nepieciešama," 27 gadus vecā Isinbajeva izteicās paziņojumā.

"Pēc vairāk nekā astoņus gadus ilgiem smagiem treniņiem un piedalīšanās augstākās līmeņa sacensībās manam ķermenim ir nepieciešama atpūta," atzina krieviete. "Šobrīd es nevaru pateikt, kad atgriezīšos sacensībās."

Tomēr Isinbajeva atzina, ka pilnībā neizslēdz iespēju piedalīties šī gada Eiropas čempionātā, kas augustā risināsies Barselonā.

"Nekas nav mainījies manos ilgtermiņa mērķos, kas iekļauj sekmīgos startus 2011. un 2013.gada pasaules čempionātos, kā arī 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs," uzsvēra sportiste.

Doma par pauzi karjerā Isinbajevai radās pēc nesekmīgā snieguma pasaules vieglatlētikas čempionātā telpās, kur viņa pagājušajā mēnesī palika bez godalgas.

Pēc sacensībām Isinbajeva atzina, ka viņa uz ilgāku laika periodu, piemēram, uz gadu, vēlas aiziet no sporta.

Isinbajeva atzina, ka viņa jūtas morāli nogurusi un viņai ir nepatīkami meklēt attaisnojumus par savu neveiksmi. Sportiste piebilda, ka galīgais lēmums par karjeras pārtraukšanu uz laiku tiks pieņemts tikai pēc konsultēšanās ar treneri Vitāliju Petrovu.

Tāpat izcilā kārtslēcēja uzsvēra, ka viņai kaut kas ir jāpamaina savā treniņprocesā un arī attieksmē pret sportu.

Pasaules vieglatlētikas čempionātā telpās, kas martā risinājās Dohā, Isinbajeva pārvarēja 4,60 metru augstumā novietoto latiņu, bet nākamo augstumu - 4,75 metri - viņa nepārvarēja un ieņēma ceturto vietu.

Neveiksme Dohā Isinbajevai bija jau otrā pēc kārtas šāda līmeņa sacensībās, jo pagājušā gada vasarā Isinbajeva, lai arī bija galvenā favorīte, palika bez godalgas arī pasaules čempionātā Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!