Foto: Publicitātes foto
5.SEB Kuldīgas pusmaratonā, 21,097 km garajā distancē, kas šodien 7. augustā, ļoti karstos un sutīgos laika apstākļos notika Kuldīgā, uzvaras laurus plūca Latvijas talantīgā skrējēja Jeļena Prokopčuka (1:19:29.45) un Stepans Rahaucovs (01:09:02.00) no Mogiļevas pilsētas Baltkrievijā.

Sportisti atzina, ka skrējiens bijis patiesi grūts, bet sportiskais pienākums licis trasi paveikt līdz galam. Lai arī skrējiens bija īsts pārbaudījums, viņi gatavi Kuldīgas pusmaratonā piedalīties arī nākamgad.

Abi sportisti ir arī Kuldīgas pusmaratona trases rekordisti. Šogad karstā laika deļ rekordi gan netika laboti.

2.vieta pusmaratonā Valērijam Žolnerovičam (01:10:57.85), 3.vieta – Marekam Florošekam (01:13:40.30). Sievietēm 2.vieta Gyte Norgiliene (1:20:22.65), bet 3.vieta Innai Poluškinai (1:22:05).

Startu pusmaratonam deva mūsu slavenākā Latvijas bobsleja četrinieka pilots, kuldīdznieks Jānis Miņins, kurš pats skrēja Tautas klasē.

Tautas klasē sievietēm 1.vietu izcīnīja Aleksandra Kalistratova (00:19:32), 2.vieta Danielai Fetcerei (00:20:23), bet 3.vieta Ilonai Kojalovičai (00:22:16). Vīriešiem Tautas klasē 1.vieta Jānim Girgensonam (00:16:21.70), 2.vieta Dainim Stepem (00:16:38.10), bet 3.vieta Artūram Jukšam (00:16:52.80).

Komandu kopvērtējumā 1.vieta komandai "Seb-banka" no Rīgas, 2.vieta "Uz Viļņa" no Rīgas, 3.vieta "JunG" no Liepājas.

Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ar prieku sveica pusmaratona dalībniekus Kuldīgā. "Ar prieku un mīlestību mēs esam jūs Kuldīgā gaidījuši viskarstākajā pusmaratonā šajā vasarā," teica I.Bērziņa. Priekšsēdētāja skrējējiem vēlēja, lai būtu prieks par šo skrējienu, prieks pašiem par sevi, par savu izturību un spēku.

Kuldīgas pusmaratona iedibinatājs Ivars Eglītis Kuldīgas pusmaratona dalībniekus nodēvēja par varonīgiem un visiem novēlēja sasniegt tos mērķus, kurus katrs sev ir uzlicis. "Vai tas ir uzvaras medaļas iegūšana, vai tas ir labākais rezultāts karjerā, vai vienkārši tas ir trases noskriešanas prieks," teica I.Eglītis. Viņš aicināja klātesošos dalīties ar skriešanas prieku ar visiem tiem, kuri šogad nesadūšojās skriet pusmaratonu.

Kuldīgas pusmaratona galvenais simbols, slavenā skrējēja Jeļena Prokopčuka priecājās, ka uz pusmaratona starta stājušies tik daudz skrējēju. Viņa aicināja pacelt rokas tos, kuri pirmo reizi dzīvē skries pusmaratonu. Sportiste deva padomu just sevi un savus spēkus. Vēlēja šajā karstumā tikt līdz finišam ar labu garastāvokli, un, lai šis pusmaratons nebūtu pēdējais. "Lai jums skrējienā vieglas kājas un izdodas paveikt ieplānoto," teica J.Prokopčuka.

Latvijas vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis, kurš pats devās satelītskrējienā, pauda prieku, ka katru gadu Kuldīgas pusmaratonā skrējēju paliek aizvien vairāk. "Šogad atkal sasniegta nākamā kārta – vairs nav simts, bet ir jau tūkstots dalībnieku," teica G.Zālītis.

Šogad Kuldīgas pusmaratonā piedalījās 1013 dalībnieku, kas ir līdz šim lielākais dalībnieku skaits šajās sacensībās. Tautas skrējienā devās 360 dalībnieki, bērnu skrējienā – 165, bet pusmaratonā – 488.

6.SEB Kuldīgas pusmaratons, Latvijas čempionāts pusmaratonā notiks 2011. gada 6.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!