Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva svētdien izcīnīja ceturto vietu prestižajās "Ergo World" vieglatlētikas sacensībās, kas norisinājās Tallinā.

Uzvaru tāllēkšanas sacensībās izcīnīja mājiniece Ksenija Balta, kura aizlēca 6,87 metrus tālu. Lauma Grīva sasniedza rezultātu 6,51 metrs, bet viņas māsa Māra Grīva ar rezultātu 6,17 metri ieņēma septīto vietu.
Tikmēr 100 metru sprintā uzvaru arī otrajās sacensībās pēc četru gadu diskvalifikācijas izciešanas izcīnīja amerikānis Džastins Getlin.

28 gadus vecais sprinteris, kuram 2006.gadā tika uzrādītas pozitīvas dopinga proves pēc tā brīža pasaules rekorda atkārtojuma (9,77 sekundes) svētdien finišēja pēc 10,17 sekundēm.

Nākamās sacensības, kurās piedalīsies Getlins, norisināsies 21.augustā Somijā, un sprinteris ziemā plāno atgriezties Tallinā uz vieglatlētikas sacensībām telpās.

"Es atgriežos ar vienkāršu mērķi - būt labākam ar katru nākamo sacensību. Es gribu pateikties arī visiem saviem faniem. Ir daudzi fani, kuri ir ar tevi kopā tikai slavas brīžos, tāpēc es novērtēju to atbalstu, kuru man sniedza tie fani, kas palika ar mani arī grūtos brīžos. Es sevi tagad pilnībā atdodu sportam un ceru nākamsezon būt vēl spēcīgāks," izteicās 2004.gada olimpiskais čempions.

Tallinas sacensību kulminācija risinājās diska mešanas sektorā, kur notika neparastas komandu sacensības ar diviem vienas valsts sportistiem katrā vienībā. Labāko rezultātu sasniedza Eiropas čempions Pjotrs Malahovskis no Polijas, kura rezultāts bija 64,59 metri, bet komandu ieskaitē uzvarēja igauņi Gerds Kanters (64,24 metri) un Aleksandrs Tamerts (60,31 metrs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!