Lietuvas Vieglatlētikas savienība (LLAF) trešdien pēc ilgām debatēm nolēma pagaidām nesodīt Eiropas čempioni maratonā Živili Balčunaiti, vēsta "Delfi.lt".

Atgādinām, ka LLAF novembra sākumā uz laiku diskvalificēja Balčūnaiti, jo viņai Eiropas čempionātā ņemtajās analīzēs konstatētas "novirzes no normas, kas varētu nozīmēt iejaukšanos no ārpuses". Pēc neoficiālām ziņām, Balčūnaites analīzes uzrādījušas paaugstinātu testosterona līmeni.

Tomēr trešdien trīs stundu ilgā sēdē LLAF nolēma, ka nepietiek pierādījumu, lai sportisti atzītu par vainīgu. LLAF tagad nosūtīs pieprasījumu IAAF un Pasaules antidopinga asociācijai (WADA), lai tās sniedz papildus informāciju, ja ir tāda.

Kamēr viņas vaina nav pierādīta, Balčūnaites uzvara Eiropas čempionātā paliek spēkā.

Pati sportiste novembrī izteicās, ka nav vainīga un nav lietojusi aizliegtās vielas. "Neesmu vainīga, neesmu neko neatļautu lietojusi, un nekad pat prātā nav nācis lietot. Vienmēr esmu bijusi par tīru sportu," speciālā preses konferencē teica sportiste.

Balčunaite pieļāva, ka izmaiņas notikušas sakarā ar spēcīgajām mēnešreizēm, kādēļ viņa lietojusi speciālas zāles. "Pirmo reizi ar sieviešu slimību saskāros sacensību laikā. Tas, iespējams, arī iespaidoja analīžu rezultātus. Pirms sacensībām bija slikta pašsajūta, tāpēc iedzēru zāles, kuras man bija izrakstījis ginekologs. Šīs zāles nekādi nevarēja ietekmēt manu rezultātu, jo lietoju tās kopš 2003.gada, taču pirmo reizi kaut kas tāds atgadījās sacensībās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!