Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča svētdien Dienvidkorejā izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā, atnesot Latvijai pirmo godalgu sacensību vēsturē.

Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas neviens valsts sportists pasaules vieglatlētikas čempionātos nebija ticis pie medaļām. Vistuvāk goda pjedestālam bija soļotājs Aigars Fadejevs un šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis. 2001.gadā ceturtais 50 kilometru soļošanā bija Fadejevs, bet Vasiļevskis ceturto vietu ieguva 2007. un 2009.gados.


Pirmajā mēģinājumā Eiropas čempione Radeviča sasniedza savu sezonas labāko rezultātu 6,61 metrs, otrajā to uzlaboja vēl par diviem centimetriem, bet trešajā mēģinājumā - vēl par trīs centimetriem (6,66 metri).

Ceturtajā mēģinājumā Radeviča pierādīja savu stabilitāti, aizlecot 6,61 metru tālu. Piektajā mēģinājumā Radeviča pārkāpa atspērienu dēlītim un mēģinājums netika ieskaitīts. Savukārt pēdējā mēģinājumā Radeviča veica savu sezonas labāko lēcienu - 6,76 metri, kas atnesa viņai bronzas medaļu.

Pirms tam trešajā vietā ilgu laiku atradās baltkrieviete Nastasija Mirončika-Ivanova, kuru Radeviča noslēgumā apsteidza par diviem centimetriem.

Par divkārtējo pasaules čempioni ar rezultātu 6,82 metri kļuva amerikāniete Britnija Rīse, bet ceturtajā mēģinājumā sev sudrabu nodrošināja Olga Kučerenko (6,77 metri).

Atgādinām, ka kvalifikācijā Radeviča savā grupā ar rezultātu 6,59 metri bija piektā, bet kopvērtējumā tas deva devīto vietu. Vēl viena Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva priekšsacīkstēs ar rezultātu 6,27 metri ieņēma vien 12.vietu. Kopvērtējumā tas viņai deva 23.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!