Oficiālā šķēpmešanas kvalifikācijas norma bija 82 metri. Un to trešdien pārvarēja tikai piecu sportistu raidīties šķēpi. Tostarp arī mūsu Ērika Raga šķēps.
Rags, startējot B grupā bija viens no galvenajiem favorītiem. Un to viņš arī pierādīja. Pirmajā metienā Ērika raidītais šķēps aizlidoja tikai 76 metrus un 55 centimetrus taču jau otrajā mēģinājumā – 84 metri un 5 centimetri un garantēta vieta finālā, kas notiks piektdien.

Ēriks Rags: Šodien ar pirmo metienu centos iesildīties nākamajiem diviem un tas arī izdevās. Visā visumā esmu apmierināts. Protams finālā būs citi tālumi, cita cīņa.

Savukārt otrs Latvijas šķēpmetējs – Vadims Vasiļevskis ar rezultātu 78 metri un 20 centimetri A grupā ierindojās 9.vietā un finālsacensībām nekvalificējās.

Tālākais metiens šodien kvalifikācijā padevās Lielbritānijas pārstāvim Stīvam Beklijam – 85 metri un 76 centimetri. Otrais palika Ēriks Rags, bet trešais ar 83 metriem un 24 centimetriem bija Krievijas pārstāvis – Sergejs Makārovs. Savukārt pasaules rekorda īpašniekam – Janam Žeļeznijam nācās samierināties ar 5.vietu un 82 metriem un 44 centimetriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!