Foto: AFP/Scanpix
Skandalozā DĀR vieglatlēte, pasaules čempione 800 metru skrējienā Kastera Semenja oficiāli atzīta par sievieti un drīkstēs piedalīties sieviešu sacensībās, nolēmusi Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF).

Oficiāli IAAF lēmumu vēl nav paziņojusi, taču informācija jau nonākusi pie DĀR masu medijiem, kas to publiskojuši.

"Ceturtdien speciālā preses konferencē kopā ar DĀR sporta ministru mēs apspriedīsim dzimuma testu rezultātus," teica sportistes advokāts Braians Kerina.

Semenja nav piedalījusies oficiālās sacensībās kopš pērnā gada augusta, kad Berlīnē kļuva par pasaules čempioni. Pirms pasaules čempionāta laikraksta "The Daily Telegraph" rīcībā nonāca informācija, ka Semenjai ņemtajās analīzēs konstatēts paaugstināts testosterona līmenis, kas liecina par vīrišķo hormonu dominanci pār sievišķajiem. Tomēr pasaules čempionātā 19 gadus vecajai sportistei atļāva startēt un viņa izcīnīja zelta godalgu.

Pēc pasaules čempionātā Semenjas lietu nolēma izskatīt IAAF, kas pēc vairākām medicīniskām pārbaudēm tagad konstatējusi, ka Semenja tomēr ir sieviete un drīkst startēt sacensībās starp sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!