Foto: sportacentrs.com
Par Eiropas U-20 junioru čempionu šķēpmešanā sestdien Tallinā kļuva pasaules junioru rekordists Zigismunds Sirmais.

Šķēpmešanas finālsacensībās savā labākajā, piektajā, mēģinājumā Sirmais uzrādīja rezultātu 81,53 metri, uzstādot jaunu sacensību rekordu.

Tikmēr otrajā vietā sacensības noslēdza polis Marcins Krukovskis, kurš šķēpu raidīja 79,19 metru tālumā, sasniedzot jaunu personisko rekordu, bet trešajā vietā ar 76,59 metrus tālu metienu ierindojās baltkrievs Pāvels Mjaleška.

Jāpiebilst, ka visi Sirmā metieni finālsacensībās fiksēja ļoti stabilus rezultātus. Neviens no latvieša raidījumiem nebija tuvāks par 75,94 metriem.

Kā zināms, Sirmajam piederošais pasaules rekords junioru konkurencē ir 84,69 metri, kuru viņš uzstādīja 22.jūnijā Jāņa Lūša kausu izcīņas sacensībās Bauskā.

Finālsacensībās piedalījās vēl divi Latvijas pārstāvji. Rolands Štrobinders savā labākajā mēģinājumā uzrādīja rezultātu 75,71 metrs, kas ir jauns sportista personiskais rekords, izcīnot augsto ceturto vietu, bet Intars Išējevs ar 72,53 metrus tālu metienu ierindojās astotajā pozīcijā.

Tikmēr desmitcīņas sacensību pirmo dienu noslēdza Latvijas sportists Reinis Krēgers.

Piektajā disciplīnā - 400 metru skrējienā - Krēgers ar jaunu personisko rekordu (51,70 sekundes) savā skrējienā finišēja priekšpēdējā, piektajā vietā. Disciplīnas kopējā ieskaitē latvietim 16.pozīcija un 738 punkti.

Kopvērtējumā pēc piecām disciplīnām Krēgers ar 3954 punktiem atkāpies uz sesto vietu, bet līderis ar 4164 punktiem ir Kevins Majers no Francijas.

Jāizceļ, ka čempionātā Krēgers personiskos rekordus sasniedzis jau četrās disciplīnās - 100 metru skrējienā, lodes grūšanā, augstlēkšanā un 400 metru skrējienā.

Svētdien Latvijas pārstāvis startēs 110 metru metru barjerskrējienā, diska mešanā, kārtslēkšanā, šķēpmešanā un 1500 metru skrējienā.

Eiropas junioru čempionāts Tallinā ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!