Foto: F64
Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis piektdien Romā ieņēma ceturto vietu prestižo IAAF „Zelta līgas” sacensību kārtējā posmā, bet 110 metru barjerskrējienā piektais palika Staņislavs Olijars, liecina sacensību mājaslapa internetā.

Vēl viens Latvijas šķēpmetējs Ēriks Rags sacensībās bija septītais.

Vasiļevskis ilgu laiku sacensībās ar rezultātu 81,70 metri bija trešais, taču pēdējā mēģinājumā vācietis Marks Franks sasniedza rezultātu 82,75 metri, atbīdot Vasiļevski uz ceturto pozīciju. Raga rezultāts sacensībās bija 74,75 metri.

Par sacensību uzvarētāju kļuva izcilais norvēģis Andreass Torkildsens, kurš pēdējā mēģinājumā pārspēja savu sezonas un pēdējo gadu sīvāko konkurentu somu Tero Pitkameki. Torkildsena rezultāts bija 87,46 metri, bet Pitkameki – 83,68 metri.

Savukārt 110 metru barjerskrējienā Olijara rezultāts bija tikai 13,60 sekundes, kas bija ievērojami vājāks rezultāts kā vadošajiem sportistiem. Ar rezultātu 13,17 sekundes uzvarēja kubietis Dejrons Roblss, otrais bija amerikānis Entonijs Hikss (13,27 sekundes), bet trešais finišēja vēl viens ASV barjerskrējējs Deksters Folkss (13,30 sekundes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!