Foto: Reuters/Scanpix
Bijušais ASV riteņbraucējs Lens Ārmstrongs paziņojis, ka vairs necīnīsies pret apvainojumiem dopinga lietošanā, līdz ar to ASV Dopinga aģentūra (USADA) sportistam atņems septiņus izcīnītos "Tour de France" čempiona titulus, vēsta portāls "usatoday.com".

Atgādinām, ka Ārmstrongs tiek apsūdzēts dopinga lietošanā, kas viņam esot palīdzējis sacensībās uzvarēt laika posmā no 1999. līdz pat 2005.gadam. Viņš pats vienmēr noliedzis sniegumu uzlabojošu vielu lietošanu, un Ārmstronga organismā arī nekad nav ticis konstatēts dopings.

"Es zinu, kurš uzvarēja tajos septiņos "Tour de France" velobraucienos," pēc ASV Federālās tiesas, kurā tika noraidīta Ārstronga prasība pret USADA, teica sportists. "Tās ir grūtākās sacensības pasaulē, kurās uzvar spēcīgākais. To nevar mainīt neviens."

Ārmstrongs vairs nevēlas cīnīties ar apvainojumiem un nevēlas ar šo lietu nonākt līdz Sporta arbitrāžas tiesai (CAS).

Pēc Ārmstronga paziņojuma USADA laida klajā informāciju, ka bijušajam ASV riteņbraucējam tiks piespriesta mūža diskvalifikācija. Tiek ziņots, ka tiks anulēti visi Ārmstronga rezultāti kopš 1998. gada 1. augusta.

Ārzemju medijos publicēja informāciju, ka Ārmstrongs lietojis analīzēs grūti identificējamu preparātu, kas uzlabo ķermeņa asinsriti - "HemAssist". Tāpat izskanējusi informācija, ka viņš lietojis sev EPO jeb eritropoetīnu.

1993.gadā Ārmstrongs kļuva arī par pasaules čempionu, bet 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!