Foto: AFP/Scanpix
Traģiski pirmdien beidzās prestižā velobrauciena "Giro d'Italia" trešais posms, kurā vienā no nobraucieniem nositās beļģu riteņbraucējs Voters Veilands.

26 gadus vecais "Leopard Trek" komandas sportists nositās bīstamā nobraucienā apmēram 25 kilometrus pirms finiša. Televīzijas pārraidē pēc kritiena bija redzams, ka sportists ir bezsamaņā, smagi cietis un zaudējis daudz asiņu. Viņam tika sniegta medicīniskā palīdzība, arī kardiālā masāža.

Ar helikopteru sportists tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk ārsti fiksēja Veilanda nāvi.

"Veilands kļuva par kritiena upuri. Mēs cenšamies rekonstruēt notikušā attīstību. Viņam uzreiz tika sniegta palīdzību, taču viņš jau bija bezsamaņā. Viņa stāvoklis bija smags," teica "Giro d'Italia" sacensību direktors Džovanni Trediči. "40 minūtes ārsti cīnījās par viņa dzīvību, bet neko nespējām darīt."

Tikmēr Veilanda komandas "Leopard Trek" pārstāvis Tims Vanderjugds, apstiprinot sportista nāvi, piebilda, ka beļģu riteņbraucējs nomiris jau traģēdijas vietā.

Posmā uzvarēja spānis Anhels Vicioso, bet par kopvērtējuma līderi kļuva brits Devids Millars.

Pēc posa nenotika tradicionālā uzvarētāju sveikšana un pagaidām nav zināms, vai otrdien notiks sacensību nākamais posms.

Veilands pagājušajā gadā uzvarēja "Giro d'Italia" trešajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!