Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis ("HTC-Highroad") ceturtdien bija ļoti aktīvs Vācijā notiekošā Bavārijas velobrauciena (UCI kat.2.HC) otrajā posmā, tomēr kopvērtējumā viņš pašlaik atrodas pašā lejasgalā.

206,5 kilometrus garajā posmā Smukulis jau 20 kilometrā kopā ar trijiem citiem sportistiem devās atrāvienā, kura laikā viņu pārsvars pat pārsniedza astoņas ar pusi minūtes. Vēlāk Smukulis palika tikai kopā ar vācieti Matīasu Bertlingu ("Eddy Merckx - Indeland"), bet 175.kilometrā viņi tika noķerti.

Tomēr Smukulis nepadevās un vēlreiz devās atrāvienā, sasniedzot minūtes pārsvaru, bet arī šoreiz viņš tika noķerts vēl pirms finiša.

Posma noslēgumā sprinta finišā uzvaru izcīnīja Smukuļa komandas biedrs Jons Degenkolbs no Vācijas, bet latvietis finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 34 sekundes, ieņemot 104.vietu.

Pirms tam trešdien notikušajā pirmajā posmā Smukulis finišēja 122.vietā 124 dalībnieku konkurencē, uzvaru izcīnījušajam norvēģim Edvaldam Hāgenam ("Sky Procycling"), zaudējot astoņas minūtes un 26 sekundes.

Kopvērtējumā līderpozīcijā atrodas Hāgens, bet Smukulis viņam zaudē 11 minūtes un 11 sekundes, kas dod 117.vietu 120 atlikušo sportistu vidū.

Tikmēr jauno braucēju vērtējumā Smukulis pašlaik atrodas 43.vietā no 46 sportistiem.

Velobraucienā tiks aizvadīti pieci posmi, un tas ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!