Foto: F64
Olimpiskais čempions un divkārtējais pasaules čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs sestdien izcīnīja otro vietu šī gada pasaules čempionātā.

Štrombergs uzvarēja visos trijos kvalifikācijas braucienos, kā arī ceturtdaļfinālā, bet savā pusfināla braucienā latvietis stabili izcīnīja otro vietu, kas ļāva iekļūt finālā.

Izšķirošajā braucienā viņš ilgu laiku brauca trešajā vietā, tomēr beigās fotofinišā spēja pakāpties par vienu pozīciju augstāk.

Par jauno pasaules čempionu kļuva francūzis Žorī Daudē, bet trešais palika Jaunzēlandes sportists Marks Villers. Savukārt Štromberga sīvākais konkurents Sems Vilobijs finišēja tikai ceturtais.

Kā ziņots, 2008.gada Olimpiskais čempions Štrombergs pasaules čempionātos triumfējis 2008. un 2010.gadā, bet 2009.gadā viņš izcīnīja ceturto vietu.

Pagājušā gada sezonas noslēguma sacensībās sportists piedzīvoja kritienu, gūstot smagas rokas traumas un viņš tikai maijā atsāka trenēties uz velosipēda, bet pirmās sacensības aizvadīja vien jūlija sākumā.

Neviens cits Latvijas sportists nespēja iekļūt pusfinālā.

Lielas cerības tika liktas uz šī gada Eiropas vicečempionu Edžu Treimani, kurš pārliecinoši pārvarēja kvalifikāciju, tomēr ceturtdaļfināla braucienā piedzīvoja kritienu, paliekot pēdējā, astotajā pozīcijā.

Tāpat kvalifikāciju pārvarēja arī Toms Mankus, bet ceturtdaļfinālā, startējot vienā braucienā ar Štrombergu, viņš finišēja piektais, kas neļāva iekļūt nākamajā kārtā.

Lielas cerības tika liktas uz Artūru Matisonu, kurš pirmajā kvalifikācijas braucienā finišēja otrajā vietā, bet nākamajos divos piedzīvoja neveiksmes, neiekļūstot ceturtdaļfinālā. Tāpat kvalifikāciju nepārvarēja arī Rihards Veide, kuram pietrūka viens punkts, Toms Skujiņš un Kristers Lejiņš.

Kā ziņots, vēl viens Latvijas sportists Kristers Taims piektdien nepārvarēja priekšsacīkstes.

Tālāk par ceturtdaļfinālu nespēja tikt arī neviens no Latvijas junioriem.

Kvalifikāciju pārvarēja vienīgi Kristaps Vinters, bet savā ceturtdaļfinālā viņš ierindojās sestajā vietā, kas nozīmēja sacensību beigas. Tikmēr jau pēc kvalifikācijas sacīkstes noslēdzās Klāvam Lisovskim, Elvim Puromam un Robertam Bāriņam.

Jau piektdien priekšsacīkstes nepārvarēja Kristaps Vekša, kurš palika pirmais aiz svītras.

Savukārt sieviešu sacensībās kvalifikāciju nepārvarēja Sandra Aleksējeva, kura savā grupā trīs braucienu summā ierindojās sestajā vietā.

Pasaules čempionāts noslēgsies svētdien ar krūzeru sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!