No 14.februāra līdz 17.februārim Siguldā norisināsies divi Pasaules kausa izcīņas posmi kamaniņu sportā, kas šī sporta veida vēsture pēdējo reizi bija 1993.gada olimpiskajā sezonā pirms Lillehammeres olimpiskajām spēlēm. Sacensību laikā pirmo reizi Siguldā norisināsies arī stafetes brauciens komandām un sprinta sacensības, preses konferencē pastāstīja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas viceprezidents Einars Fogelis.
Šogad Latvijas kamaniņu braucēju komanda ir izcīnījusi divas medaļas stafetes sacensībās, bet individuālie sasniegumi šogad nav bijuši tik augsti, kā vēlētos," sezonā sasniegto īsumā vērtēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga.

"Eiropas čempionātā izcīnītais zelts stafetē mums bija pārsteigums, kā arī patīkamas emocijas sagādāja junioru divnieku ekipāžas [Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa] izcīnītā medaļa pasaules junioru čempionātā," turpināja Strenga.

Kā atzina federācijas prezidents, nākotne Latvijas kamaniņu sportam ir, jo valstī ir daudz jaunu un talantīgu sportistu. Strengas apgalvojumu pagājušajā nedēļas nogalē apstiprināja Gudramoviča/Kalniņa pasaules junioru čempionātā Leiklplesidā izcīnītā medaļa divnieku ekipāžām.

Strenga arī pavēstīja, ka šajās sacensībās tiks dota iespēja startēt vairākiem jaunajiem sportistiem, piemēram, Zintim Šaicānam un citiem, kuriem šis sacensības būs pirmais starts šādā līmenī.

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas sponsors "Hansabanka" šogad arī pirmo reizi atbalsta pašus braucējus, nevis tikai sacensību organizēšanu.

"Sezona ir izvērtusies ļoti gara, sportisti aptuveni četrus mēnešus nav bijuši mājās," atzina Latvijas Kamaniņu sporta valstsvienības galvenais treneris Pēteris Cīmanis. "Sportisti ir apņēmības pilni pārvarēt grūtības, kas viņiem stāv priekšā sakarā ar divu posmu norisi pēc kārtas, un ir gatavi izcīnīt augstas vietas."

Cīmanis pastāstīja, ka Mārtiņa Rubeņa nestartēšana pēdējā Pasaules kausa izcīņas posmā ir sezonas sākumā pieļauto kļūdu rezultāts, piemēram, fiziskā sagatavotība sportistam ir ļoti vāja, jo šobrīd Rubeņa starts ir ļoti vājš.

Treneris arī izteicās, ka šāds lēmums tika pieņemts, lai Rubenis varētu labāk sagatavoties Siguldas posmam, kā arī jau ar skatu uz nākamo sezonu.

Divi posmi Siguldā norisināsies, jo Norvēģija atteicās no priekšpēdējā posma rīkošanas, un saistībā ar sponsoru līgumu, kas paredz, ka sezonā jānorisinās vismaz astoņiem posmiem, tika pieņemts lēmums rīkot abus posmus Siguldā.

"Norvēģija pateica, ka nav gatava rīkot sacensības, jo viņiem šobrīd nav iespējas sarīkot sacensības augstā līmenī," pastāstīja Fogelis.

Fogelis arī pavēstīja, ka 2010.gadā Siguldā norisināsies Eiropas čempionāts kamaniņu sportā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!