Dzimšanas dienā šodien sveicam bijušo šķēpa metēju, 1966.gadā dzimušo Mārci Štrobinderu. Viņš Latvijas izlases sastāvā 1992. gadā piedalījās pirmajās vasaras olimpiskajās spēlēs kopš valsts neatkarības atjaunošanas un ieņēma Barselonā 19. vietu (76,32 m kvalifikācijas sacensībās).
Štrobinders bija bija PSRS tautu spartakiādes vicečempions 1986. gadā, četras reizes viņš bija Latvijas čempions un četras reizes – Latvijas PSR čempions šķēpa mešanā. Mārča Štrobindera labākais rezultāts – 81,78 m – ir visu laiku 7. labākais rezultāts Latvijā.

2004.gadā Portugālē notika, iespējams, lielākais pārsteigums visu Eiropas futbola čempionātu vēsturē – finālā Grieķija ar 1:0 pārspēja mājiniekus portugāļus un pirmo reizi kļuva par Eiropas čempioni. Vienīgos vārtus guva buzuki spēles meistars Haristeass. Grieķiem tas vispār ir pirmais un vienīgais šāda ranga tituls futbolā. ¼ finālā Grieķija ar 1:0 pārspēja Franciju, pusfinālā – ar 1:0 papildlaikā uzvarēja Čehiju.

1991.gadā Čikāgas "Bulls" basketbolisti otro reizi pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem. Finālsērijā līdz četrām uzvarām "Bulls"ar 4:1 pārspēja Losandželosas "Lakers" komandu. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Maikls Džordans. Viņš kļuva tikai par otro spēlētāju NBA vēsturē pēc Karīma Abdula Džabara (viņš to paveica 1971. gadā), kas divus gadus pēc kārtas ieguva čempiona titulu, kā arī gan regulārā čempionāta, gan fināla vērtīgākā spēlētāja titulus.

Vācu bokseris Makss Šmēlings kļuva par pirmo, kas ieguva pasaules čempiona titulu smagajā svarā profesionāļiem pēc sava pretinieka diskvalificēšanās – viņa cīņā Ņujorkā ar Džeku Šarkiju vācieša pretinieks 4. raundā tika diskvalificēts par neatļauta paņēmiena lietošanu (sitiens zemāk par jostas vietu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!