Šodien Singapūrā Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) nolēma, ka 2012.gada vasaras olimpiskās spēles rīkos Londona.
Uz šo godu pretendēja piecas pilsētas - Ņujorka, Londona, Madride, Maskava un Parīze. Lai noskaidrotu 2012.gada Olimpiādes rīkotājpilsētu, bija nepieciešamas visas četras balsojuma kārtas.

Pirmajā balsošanas kārtā vismazāk balsu saņēma Maskava, kas no turpmākās cīņas izstājās. Otrajā kārtā vismazāk balsu ieguva Ņujorka. Trešajā kārtā no cīņas izstājās Madride, tāpēc ceturtajā kārtā SOK locekļiem bija atlicis izvēlēties vien no divām pilsētām - Londonas un Parīzes, un lielāko balsu daudzumu saņēma Anglijas galvaspilsēta, iegūstot tiesības rīkot 2012.gada Olimpiādi.

Kā LETA jau informēja, atbalstīt Londonas kandidatūru Singapūrā ieradās populārais Anglijas izlases futbolists Deivids Bekhems, savukārt cita futbola zvaigzne Rauls no Spānijas atbalstīja Madridi, bet palielināt Ņujorkas iespējas iegūt tiesības rīkot 2012.gada Olimpiādi ieradās leģendārais bokseris Muhameds Ali.

Madrides kandidatūru atbalstīt ieradās arī Spānijas premjerministrs Hosē Luiss Rodrigess Sapatero un karaliene Sofija, bet Londonas kandidatūru - princese Anna.

Palielināt Ņujorkas izredzes savukārt cerēja leģendārā vieglatlēte trīskārtējā olimpiskā čempione Džekija Džoinere-Kersija, Ali un austrāliešu peldētājs Aiens Torps.

Londonas atbalsta delegācijā Singapūrā ir Lielbritānijas premjers Tonijs Blērs, bet Parīzes delegāciju vadīja Francijas prezidents Žaks Širaks. Maskavas kandidatūras atbalstam Singapūrā ieradās arī Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs un vairāki slaveni krievu sportisti, kuru vidū bija tenisists Jevgeņijs Kafeļņikovs, vingrotājs Aleksejs Ņemovs un peldētājs Aleksandrs Popovs.

Singapūrā atbalstīt savu valstu pilsētas ieradušies arī slavenie režisori amerikānis Stīvens Spīlbergs un francūzis Liks Besons.

Speciāli demonstrēšanai pirms SOK balsojuma sesijas Spīlbergs sagatavoja filmu Ņujorkas, bet Besons - Parīzes atbalstam. Madrides un Maskavas kandidatūras reklamēja attiecīgi sporta reklāmu kompānijas "Viveon" un "Art Pictures Group" sagatavotās filmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!