Dzimšanas dienu šodien svin 1988.gada olimpiskā čempione sporta vingrošanā PSRS komandas sastāvā Natālija Laščonova.
Daudzcīņā Natālija Laščonova ierindojās 5. vietā. PSRS izlases sastāvā viņa bija arī pasaules čempione, bet individuāli daudzcīņā 1989.gadā bija pasaules vicečempione. 1988. un 1989.gadā Natālija Laščonova tika atzīta par Latvijas populārāko sportisti. 1989. gadā viņa bija pasaules vicečempione atbalsta lēcienā un PSRS čempione daudzcīņā, 1988.gadā – 3.vietas ieguvēja Eiropas čempionātā daudzcīņā un uzvarētāja Eiropas kausa izcīņā vingrojumā uz baļķa. Pašreiz Laščonova strādā par vingrošanas treneri Baltkrievijā.

Pirms 45 gadiem Rīgā ieradās leģendārais augstlēcējs Valerijs Brumels. Pasaules rekordists piedalījās sacensībās "Dinamo" stadionā, uz kurām atnāca 20 000 (!) skatītāju. Uzvarai Brumelam pietika ar 2,15 m augstu lēcienu. Tāllēkšanas sacensībās sievietēm piedalījās un uzvarēja pasaules rekordiste Tatjana Ščelkanova. Kādā savulaik cieņā pie mums bija vieglatlētika...

Pirms 24 gadiem Atēnās tika atklāts 13. Eiropas čempionāts vieglatlētikā. Par vicečempionu lodes grūšanā kļuva Jānis Bojārs (20,81 m), bet Dainis Kūla ieņēma 4. vietu šķēpa mešanā (87,84 m).

Pirms 93 gadiem "Highbury" stadionā Londonā notika pirmā futbola spēle, kurā vietējais "Arsenal" tikās ar "Leicester Fosse" un uzvarēja ar 2:1. Šajā stadionā "Arsenal" spēlēja līdz pat šai sezonai un pēdējo spēli aizvadīja 7. maijā pret "Wigan Athletic".

Pirms 55 gadiem amerikāniete Morēna Konnolija kļuva par jaunāko "US Open" tenisa turnīra čempioni – 16 gadu vecumā viņa 1951. gada turnīra finālā pārspēja Širliju Frī. Konnolija "US Open" turnīros un Vimbldonā triumfēja pa trim reizēm, "French Open" turnīrā – divreiz un "Australian Open" vienreiz. 1966. gadā Konnolijai tika konstatēts vēzis un pēc trim gadiem viņa nomira. Konnolijai bija tikai 34 gadi.

Pirms 46 gadiem olimpiskajās spēlēs Romā amerikānis Otiss Deiviss pirmais noskrēja 400 m ātrāk par 45 sekundēm – finālā viņš un vācietis Karls Kaufmanis finišēja pēc 44,9 s, taču fotofinišs uzvaru atdeva amerikānim. Deiviss pirms tam bija basketbolists un tikai divus gadus pirms olimpiskajām spēlēm sāka mērķtiecīgi trenēties 400 m skrējienā.

Pirms 31 gada savu pirmo no sešām uzvarām "US Open" tenisa turnīros guva Krisa Everte – finālā viņa pārspēja austrālieti Ivonnu Gulagongu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!