Foto: F64

Latvijas šāvējs Afanasijs Kuzmins plāno startēt arī 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kas viņam būs devītās olimpiskās spēlēs karjerā.

Līdz šim neviens šāvējs mūsdienu sporta vēsturē nav piedalījies deviņās olimpiskajās spēlēs, bet vispār deviņās Vasaras Olimpiādēs ir startējuši divi sportisti – austriešu burātājs Hūberts Raudašls un kanādiešu jātnieks Aiens Millars.

"Esmu sportiska spara un apņēmības pilns, trenējos un gatavojos doties uz Pasaules kausa posmu Indijā," uzsākot gatavošanos 2012.gada Londonas Olimpiādei saka Kuzmins, kuram 22.martā apritēs 63 gadi.

Uz Indiju Kuzmins dosies jau marta vidū, bet pēc tam viņš plāno piedalīties Pasaules kausa posmos Ķīnā, ASV un Serbijā, kā arī pasaules čempionātā Vācijā.

"Kāpēc izlēmu startēt vēl devītajās olimpiskajās spēlēs? Ne jau tikai tādēļ, lai par visām varītēm tiktu Ginesa rekordu grāmatā – tur jau tāpat viens ieraksts par mani ir. Vēlos piedalīties tāpēc, ka jūtu un zinu – joprojām to varu izdarīt, esmu labā garīgajā un fiziskajā formā. Tāpēc piedalīties kā Latvijas pārstāvim spēlēs ir mans pienākums, jo neviena cita jau Latvijā tādā līmenī šajā sporta veidā diemžēl nav, un kādēļ gan vēl nepacīnīties par medaļām," piebilst sportists.

Kuzmins olimpiskajās spēlēs ir pārstāvējis gan bijušo PSRS, gan Latviju. Vasaras olimpiskajās spēlēs viņš debitēja 1976.gadā, bet pēc tam piedalījās 1980., 1988., 1992., 1996., 2000., 2004. un 2008.gada olimpiskajās spēlēs. 1988.gadā viņš kļuva par Seulas olimpisko spēļu čempionu ātršaušanā 25 metru distancē, bet 1992.gadā Barselonā izcīnīja sudrabu šajā pašā disciplīnā.

Kopš 1989.gada Kuzminam pieder pasaules rekords 25 metru šaušanā pa apaļo mērķi un siluetu. 2006. gadā šo rekordu atkārtoja indietis Jaspals Rana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!