Latvijas jaunā sportiste Elza Gulbe svētdien triumfēja Eiropas junioru čempionātā akadēmiskajā airēšanā.

Gulbe svētdien sākotnēji startēja pusfinālā, kurā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, bet finālā latviete finišēja pēc astoņām minūtēm un 42,11 sekundēm, tuvāko sekotāju itālieti Elenu Koleti apsteidzot par 2,61 sekundi.

Citiem Latvijas sportistiem līdz Eiropas čempionāta medaļām nedaudz pietrūka.

Tā ceturto vietu izcīnīja Latvijas sieviešu pārrairu divnieku un četrinieku ekipāžas. Divnieka braucējas Zane Putniņa un Laura Zilvere finišā tuvākajām konkurentēm zaudēja nedaudz vairāk par divām sekundēm, bet četrinieka sportistēm Irbei Kandei, Agnesei Kalniņai, Ērikai Blumbergai un Marikai Trumekalnei līdz goda pjedestālam pietrūka 15 sekundes.

Ceturtajā vietā ierindojās arī vīriešu pārairu četrinieks Rūdolfs Rumba, Mārcis Mārtiņš Putniņš, Aivis Vilicka un Mārtiņš Kāpostiņš, kuri trešajai vietai zaudēja nepilnas trīs sekundes.

Vēl pēdējā, sestajā vietā A finālā svētdien ierindojās Latvijas vieninieku sportists Gints Zunde. Tāpat sesto vietu A finālā ieņēma arī vīriešu pārairu divnieks Jānis Igo Niedzviedzis un Krišs Kalniņš, kuri sākotnēji svētdien ļoti sīvā cīņā pārvarēja pusfināla barjeru - Latvijas sportisti izcīnīja trešo vietu savā braucienā, ceturto pozīciju, kas būtu likusi startēt B finālā, apsteidzot tikai par 0,06 sekundēm.

Savukārt ceturto vietu B finālā ieņēma vīriešu bestūrmaņa divnieks Edijs Gruzds un Ralfs Lazdiņš, kas viņiem summā deva desmito vietu.

Kā ziņots, jau sestdien sacensības noslēdzās Latvijas bezstūrmaņu četriniekam Reinim Ziebergam, Kristapam Kaulēnam, Ronaldam Siliņam un Danielam Zoidam - viņi ieņēma pēdējo, ceturto vietu gan savā priekšsacīkšu braucienā, gan otrajā kārtā, kas neļāva iekļūt pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!