Foto: F64
Pekinas paralimpisko spēļu lodes grūšanas sacensībās apvienotajā F33/34/52 sudraba medaļu piektdien izcīnīja Latvijas sportists Aigars Apinis, uzrādot jaunu pasaules rekordu.

Apinis, kas startēja F52 medicīnas grupā, labākajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 10,02 metri un nopelnīja 1098 punktus.

Par lodes grūšanas sacensību uzvarētāju kļuva Alžīrijas sportists Kamels Kardžena, kas F33 grupā uzrādīja rezultātu 11,54 metri, arī sasniedzot jaunu pasaules rekordu savā grupā. Viņš nopelnīja 1109 punktus.

Jau ziņots, ka Apinis Pekinas paralimpiskajās spēlēs pirmdien kļuva par čempionu diska mešanas sacensībās, uzrādot jaunu pasaules rekordu.

Apinis labākajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 20,47 metri.

Jau ziņots, ka Latvijas delegācijā paralimpiskajās spēlēs ir 18 sportisti.

Latvija paralimpiskajās spēlēs debitēja 1992.gadā, kad Barselonā startēja divi sportisti, savukārt pirmās medaļas latvieši izcīnīja 2000.gadā Sidnejā, kad Apinis izcīnīja trešo vietu lodes grūšanā un diska mešanā, bet Armands Ližbovskis bija trešais tāllēkšanā. Savukārt Atēnu paralimpiskajās spēlēs Apinis triumfēja diska mešanā, bet Edgars Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā un trešo vietu diska mešanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!