No 2009.gada 1.janvāra Latvijas kabeļtelevīzijas tīklos var nebūt pieejams sporta kanāls "Planeta Sport", vortālu "Delfi Sports" informēja Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas izpilddirektore Inese Aleksandrova.
Latvijas kabeļtelevīzijas operatori 30.decembrī ir saņēmuši informāciju no kanāla "Planeta Sport" oficiālajiem pārstāvjiem - Baltijas autoru un raidorganizāciju savienības - par to, ka kanāls pārtraucis translācijā izmantot satelīta pavadoni „HOT BIRD", pamatojot to ar ekonomisko krīzi. Līdz ar to šis kanāls no jaunā gada var nebūt pieejams kabeļtelevīzijas tīklos.

Satelīta pavadonis „Yamal 202", kas turpmāk tiks izmantots kanāla translācijai, ir paredzēts Krievijas un Āzijas teritorijas apraidei. Pāreja uz tā signāla uztveršana Latvijas teritorijā prasa būtiskus finanšu resursus un ir laikietilpīga. Līdz šim izmantotais pavadonis „HOT BIRD" bija droši uztverams visā Eiropas teritorijā.

Patlaban lielākā daļa kabeļtelevīzijas operatoru strādā pie tā, lai nodrošinātu kanāla "Planeta Sport" aizstāšanu ar citu kanālu vai rastu iespēju uztvert "Planeta Sport" no jaunā satelīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!