Foto: Publicitātes foto
Oficiāli ir kļuvis zināms, ka nākošā gadā jūlija vidū Latvijā norisināsies Pasaules kausa posms skrituļslalomā. Sacensības notiks Lorupes gravā Siguldā, informē Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) preses dienests.

Līdz šim Latvijā ir notikuši Eiropas kausa posmi, bet Pasaules kauss skrituļslalomā tika uzņemts pirmo reizi.

Pirms dažām dienām Starptautiskā Skrituļslaloma komiteja ir publicējusi nākošā gada Pasaules kausa kalendāru, kurā ir iekļauta arī Latvija. Jau iepriekš mūsu valsts bija iekļauta Pasaules kausa posmu organizētāju vidū, bet šobrīd tas ir apstiprināts oficiāli.

2012.gada sezonā pavisam kopā ir paredzēti seši Pasaules kausa posmi, kas notiks arī Itālijā, Vācijā (trīs posmi), un Čehijā.

Skrituļslaloms ir salīdzinoši jauns sporta veids. Tajā tāpat kā kalnu slēpošanā ir jāveic slaloma trase pa kalnu uz leju, bet kā jau pēc nosaukuma var saprast, tad slēpju vietā tiek izmantotas skrituļslidas, un, protams, viss notiek uz asfalta. Izbraucamo vārtu skaits svārstās no 36 līdz 62. Sportisti traucoties lejā var sasniegt ātrumu līdz 60 km/stundā. Vairāki kalnu slēpotāji skrituļslalomu izmanto kā vienu no treniņa veidiem vasaras sezonā, taču ir arī tādi, kas specializējas tikai uz skrituļslalomu.

Latvijā ar skrituļslalomu nodarbojas nedaudz vairāk par 10 gadiem, bet pirmajās starptautiskās sacensībās Latvijas pārstāvji debitēja 2002.gadā.

Ar ļoti labiem un pat teicamiem rezultātiem šogad Pasaules kausa posmos skrituļslalomā ir startējuši mūsējie kalnu slēpotāji, galvenokārt no klubiem "Virsotne" un "Pantera". Meitenēm Madara Meldere ir spējusi iekļūt labāko desmitniekā, bet viņas māsa Ieva - labāko divdesmitniekā. Savukārt vīru konkurencē labākos rezultātus sasnieguši brāļi Zvejnieki – Kristaps un Miks, turklāt vecākais brālis Kristaps izcīnījis pat divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!