Foto: Publicitātes foto

Priekuļos, svētdien, 31. septembrī Latvijas čempionātā rollerslēpošanā, kas vienlaikus bija arī Baltijas kausa un rollerslēpošanas sacensību sērijas ”Rollertour” noslēdzošais posms, kurā gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē pirmajās vietās ierindojušies latvieši, portālu ”Delfi” informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Elites grupā vīriešiem 41,6km distancē slidsolī ar intervāla startu pārliecinoši uzvarēja Arvis Liepiņš, otrajā vietā finišēja Daumants Lūsa, bet trešais bija Ivo Caune. Dāmām 20,8km distancē ātrākā bija Inga Dauškāne, aiz sevis atstājot Andu Mužnieci un lietuvieti Kristīni Kazlauskaiti.

Kā informē organizatori, kaut arī neilgi pirms sacensībām uzlija, tomēr sacensību laikā bija saulains laiks un rollerslēpošanas sezonas noslēguma sacensības noritēja raiti. Piedaloties triju valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – pārstāvjiem, pēdējā posmā tika sasniegts šīs sezonas lielākais dalībnieku skaits – 81 rollerslēpotājs.

Jauniešu grupā puišiem līdz 18 gadiem 26km distancē notika cīņa par uzvaru starp Induli Bikši un Artūru Ivanovu. Jau ar pirmo apli Indulis iekrāja desmit sekunžu pārsvaru, kas līdz pusdistancei pieauga līdz 22 sekundēm. Taču 5,2km līdz beigām abus šķīra vairs tikai 12 sekundes, un šķita, ka varētu mainīties līderis. Tomēr tā nenotika, jo pirms tam sākusies pārsvara deldēšana pēdējos divos apļos neturpinājās, un Indulis Bikše nosargāja pirmo vietu, gadu jaunākajam Artūram Ivanovam ”atstājot” otro pozīciju. Trešajā vietā finišēja Jaunius Drūsis no Lietuvas, kurš uzvarēja šajā grupā kopvērtējumā, jo gan Bikšem, gan Ivanovam starts Priekuļos bija vienīgais no visiem ”Rollertour 2012” posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!