Šogad Latvijas sportisti ir sasnieguši līdz šim augstākos sasniegumus, šodien uzrunājot Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas dalībniekus, teica LOK prezidents Vilnis Baltiņš.
Baltiņš norādīja, ka sporta augsto līmeni Latvijā apliecina gan Latvijas sportistu panākumi Olimpiādē Atēnās, gan arī Latvijas futbola izlases komandas veikums Eiropas čempionātā.

Vērtējot LOK darbību pēc tās atjaunošanas 1989.gadā, Baltiņš pauda viedokli, ka no nulles, bez jebkāda mantojuma ir izdevies izveidot organizāciju, kas kvalitatīvi veic ar sporta jomu saistīto organizatorisko darbu.

Baltiņš atzīmēja, ka 1989.gadā, kad tika atjaunota olimpiskā kustība, notika izšķiršanās un LOK netika izveidots "par valdības kantori". Tā vietā LOK tika veidota kā nevalstiskā organizācija, kas darbojas valsts interesēs.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā notiek LOK Ģenerālās asamblejas pārskata vēlēšanu sesija, kurā arī tiks ievēlēts jaunais LOK prezidents. Notiks arī LOK prezidenta, izpildkomitejas, amatpersonu un revīzijas komisijas vēlēšanas.

Līdzšinējais LOK prezidents Baltiņš jau ir paziņojis, ka vairs nekandidēs uz šo amatu. Viņš LOK prezidenta amatā bija četrus termiņus kopš 1988.gada 19.novembra, kad šī organizācija tika atjaunota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!