Foto: F64
Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis nākotnē vairs neboksēsies "Bigger's Better" līdzīgos turnīros, bet koncentrēsies cīņām ar vismaz sešiem raundiem, sarunā ar aģentūru LETA atklāja sportista treneris uz nesen aizvadīto "Bigger's Better" finālposmu Sandis Kleins.

Briedis populārākā Eiropas boksa komercturnīra "Bigger's Better" superfinālā startēja divus gadus pēc kārtas. Ja pērn viņš tajā piedzīvoja zaudējumu pusfinālā, tad šogad Rīgā aizvadītajā piektdienā izcīnīja trīs uzvaras un tika pie titula.

"Uzstādījums mums bija pirmās cīņas pirmajā raundā izpētīt pretinieku. Nelikām mērķi uz stipru sitienu. Ka sanāk, tad "gāžam", ja nē - cīnāmies pēc punktiem, jo fiziski viņš bija gatavs aizvadīt trīs cīņas pa trim raundiem," teica Kleins. "Finālā pēc otrā raunda mums pateica, ka pēc punktiem uzvarām, tāpēc trešajā raundā Briedis cīnījās mierīgi līdz uzvarai. Bija jūtams, ka Mairim rokās ir smagums, tāpēc negribējām riskēt. Viņš kustējās ātri un vienkārši cīnījāmies uz punktiem."

Briedis ar Kleinu bija noslēguši sadarbību tikai uz gatavošanos šīm sacensībām. Treneris priecājās, ka bokseris viņam uzticējies, tomēr par nākotni un turpmāko sadarbību Kleins neko nevēlējās prognozēt, jo pats tagad gatavosies spēkavīru sacensībām.

"Viennozīmīgi, ka Mairis vairs neboksēsies šajā turnīrā un arī nepiedalīsies trīs raundu cīņās," uzsvēra Kleins, stāstot, ka bokseris startēs svara kategorijā līdz 91 kilogramam, jo tajā viņam ir lielākas izredzes sasniegt panākumus nekā pie smagsvariem.

Tāpat Kleins pastāstīja, ka bokserim Latvijā sagatavoties augstākajam līmenim ir praktiski neiespējami. "Jau pirms šī turnīra mums sponsori bija iedevuši naudu sparinga pretiniekiem, tomēr pat par samaksu Latvijas bokseri atteicās trenēties ar viņu. Ja jau mums bija problēmas trenēties trīs raundu cīņām, piecu un sešu raundu cīņu vajadzībām būs jāskatās plašāk."

Tāpat Kleins stāstīja, ka līdz šim Briedim grūti bijis atrast pretiniekus cīņām, jo viņiem nepieciešami lieli honorāri. "Latvijā nenāk tik daudz skatītāju, lai varētu pretiniekiem samaksāt 10 000 eiro. Neviens negrib braukt par mazu samaksu, zinot, ka zaudēs, jo visi domā par reitinga punktiem un grib honorārus. Piemēram, Maira pirmās kārtas pretinieks "Bigger's Better" turnīrā - Grieķijas pārstāvis Evgenijs Lazaridis - ir ļoti labs bokseris. Nezinu, cik tādam būtu bijis jāmaksā, lai viņš atbrauktu normālos apstākļos."

Kā ziņots, otrs Latvijas pārstāvis turnīra finālpsomā Konstantīns Gluhovs zaudējumu piedzīvoja jau ceturtdaļfinālā.

"Bigger's Better" ir populārākais boksa komercturnīrs vecajā kontinentā, ko lielā mērā nodrošina tā visu posmu tiešraides "Eurosport" kanālā, tādējādi turnīra posmiem sasniedzot 120 miljonu mājsaimniecību visā pasaulē. Tik augsta līmeņa boksa pasākums Rīgā līdz šim nebija noticis.

Sacensības Rīgā tiesāja par vienu no labākajiem boksa tiesnešiem pasaulē uzskatītais amerikānis Stīvs Smogērs, bet uzvarētājs saņēma 25 000 dolāru (13 825 latu) naudas balvu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!