Foto: F64
Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis piektdienas naktī kļuva par Rīgā notikušā populārākā Eiropas boksa komercturnīra "Bigger's Better" superfināla uzvarētāju.

Turnīra izšķirošajā cīņā Briedis pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma uzvarēja francūzi Fabrisu Ornižu.

Briedis ceturtdaļfinālā ļoti pārliecinoši ar nokautu uzvarēja Grieķijas pārstāvi Evgeniju Lazaridi. Jau pirmajā raundā izpaudās latvieša pārākums, bet otrajā raundā pēc tam, kad Briedis pretinieku otro reizi aizsūtīja nokdaunā, cīņa tika pārtraukta.


Otrs Latvijas pārstāvis Konstantīns Gluhovs zaudējumu piedzīvoja jau ceturtdaļfinālā, kad pēc punktiem atzina lietuvieša Sergeja Maslobojeva pārākumu. Lai arī cīņas laikā aktīvāks bija Latvijas bokseris, viņa pretinieks pārsvaru ieguva ar tehniskāku izpildījumu.

Zīmīgi, ka pirms tam Gluhovs Maslobojevu pieveica maijā notikušajā "Bigger's Better" sacensību Viļņas posmā. Pēc gūtā panākuma Lietuvas pārstāvis kļuva par Brieža pretinieku pusfinālā.

Pusfināla cīņā pret Maslobojevu Briedis pirmajā raundā darbojās piesardzīgi, bet otrā raunda sākumā sagaidīja savu iespēju un vēlreiz uzvarēja ar nokautu.

Ceturtdaļfināla cīņās otrajā zarā ukrainis Aleksejs Mazikins pēc punktiem uzvarēja turnīra smagāko bokseri Jevgēņiju Orlovu no Krievijas, bet Ornižs pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma pārspēja Voiceku Jastržebski no Polijas. Pāru uzvarētāju savstarpējā pusfināla cīņā pārāks pēc punktiem bija Ornižs.

Finālā, tiekoties turnīra gaitā pārliecinošāko sniegumu demonstrējušajiem bokseriem, Briedis pirmajā raundā pret kreili Ornižu centās veikt sitienus pa korpusu, kamēr francūzis izcēlās ar vienu spēcīgu sitienu latvietim pa galvu. Otrajā raundā Briedim nekādi neizdevās veikt precīzus sitienus, bet pārsvaru pār sāncensi latvietis izkaroja vien pašās raunda beigās, kuras aizvadīja ļoti aktīvi. Trešajā raundā abi bokseri meta piesardzību pie malas, Briedim veicot vairākus trāpīgus sitienus. Ornižs divas reizes tika nogrūsts uz zemes, tomēr izteikts pārsvars nepiederēja nevienam no bokseriem. Pašās raunda beigās aktīvāks bija Briedis, izpelnoties arī tiesnešu atbalstu.

Kā novēroja aģentūra LETA, pasākums "Arēnā Rīga" bija salīdzinoši maz apmeklēts. Klātesošo vidū bija vairāki Latvijas politiskās dzīves pārstāvji.

Superfinālā piedalījās astoņos posmos uzvarējušie bokseri, kuru vidū bija arī divi Latvijas pārstāvji - valsts labākais bokseris Briedis un valsts spēcīgākais cīkstonis pēc MMA, K-1 un citiem līdzīga veida noteikumiem Gluhovs.

Kā ziņots, Gluhovs maijā uzvarēja sacensību Viļņas posmā. Tās bija viņa debijas cīņas profesionālajā boksā, un Latvijas pārstāvis kļuva par pirmo sportistu turnīra vēsturē, kurš visus savus trīs pretiniekus spēja nokautēt. Savukārt Briedis jūlijā bija labākais posmā Kiprā. Briedis superfinālā piedalījās jau pagājušajā gadā, kad cieta neveiksmi pusfinālā.

"Bigger's Better" ir populārākais boksa komercturnīrs vecajā kontinentā, ko lielā mērā nodrošina tā visu posmu tiešraides "Eurosport" kanālā, tādējādi turnīra posmiem sasniedzot 120 miljonu mājsaimniecību visā pasaulē. Tik augsta līmeņa boksa pasākums Rīgā līdz šim nebija noticis.

Sacensības Rīgā tiesāja par vienu no labākajiem boksa tiesnešiem pasaulē uzskatītais amerikānis Stīvs Smogērs, bet uzvarētājs saņēma 25 000 dolāru (13 825 latu) naudas balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!