Bulgārijas svarcēlājiem piektdien tika liegts turpināt piedalīties Sidnejas Olimpisko spēļu sacensībās, jo vēl divi šīs valsts olimpiskie medaļnieki saņēma diskvalifikāciju par neatļautu preparātu lietošanu.
Starptautiskā svarcelšanas federācija (IWF) attiecībā pret bulgāriem piemēroja noteikumu normu, saskaņā ar kuru par triju sportistu pieķeršanu neatļautu preparātu lietošanā šīs valsts federācija tiek diskvalificēta vismaz uz 12 mēnešiem.

Diskvalifikāciju par aizliegtā diurētiskā preparāta furosemīda lietošanu saņēma zelta medaļas ieguvēja svara kategorijā līdz 48 kilogramiem Izabella Dragņeva un olimpiskās bronzas laureāts svara kategorijā līdz 62 kilogramiem Sevdalins Minčevs.

Lai gan IWF noteikumi pieļauj diskvalifikāciju aizstāt ar 50 000 dolāru naudas sodu, ko Sidnejā jau izmantoja rumāņi, Bulgārijas svarcelšanas funkcionāri norādīja, ka šo iespēju neizmantos.

Pēc Dragņevas diskvalifikācijas olimpisko zelta medaļu saņems amerikāniete Tara Nota, bet sudrabs un bronza tiks attiecīgi Indonēzijas svarcēlājai Ramai Lizai Rumbevasai un viņas tautietei Sri Indrijani.

Savukārt Minčeva bronza nonāks baltkrievu smagatlēta Genādija Oļeščuka īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!