Foto: F64
Aizvadītās nedēļas izskaņā notikušajā 123. Startautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sanāksmē, kas norisinājās Dienvidāfrikas Republikas pilsētā Durbānā, Starptautiskā Florbola federācija un florbols kā sporta veids saņēma pilnīgu SOK atzīšanu, informē Latvijas Florbola savienība.

Kā norādīja Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) prezidents Tomas Eriksons, tad visa florbola saime par pieņemto lēmumu ir ļoti pateicīga.

"Tagad es saredzu ļoti svarīgu ceļu pretī Olimpiskajām spēlēm un Jaunatnes olimpiskajām spēlēm, bet tas ir noticis pateicoties mērķtiecīgam un neatlaidīgam florbolā iesaistīto personu darbam 25 gadu garumā," sacīja Eriksons.

Savukārt SOK pārstāvis Peters Talbergs no Somijas atzina, ka īstais darbs, lai sasniegtu mērķi - dalību vasaras Olimpiskajās spēlēs, tikai tagad sāksies.

"Šis lēmums mūsu dalīborganizācijām dos lielāku iespēju kļūt par Nacionālo olimpisko komiteju dalīborganizācijām, tādējādi kopējiem spēkiem stiprinot florbola attīstību valstīs. Mums ir izdevies spert vēl vienu soli pretī, lai piepildītu mūsu vīziju kļūstot par Olimpisko sporta veidu," sacīja IFF prezidents Eriksons.

Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons, saņemot ziņu par šo lēmumu norādīja, "tas nozīmē, ka mūsu visu paveiktas šajā sportā ir novērtējums visaugstākajā līmenī. Es varu tikai pateikties mūsu Starptautiskajiem kolēģiem par paveikto, jo šis lēmums mums dos lielāku stimulu un iespējas piedalīties augstāka līmeņa starptautiskajos sporta pasākumos. Vēl jau viss tikai priekšā - 2013.gadā lems par florbola iekļaušanu 2020.gada vasaras Olimpisko spēļu programmā, bet visreālāk tas varētu notikt, kā sacīja IFF ģenerālsekretārs Džons Liljelunds - 2024. vai 2028. gada Olimpiskajās spēlēs."

"Ja mēs mēģinām salīdzināt florbola ar citiem sporta veidiem, mums ir viena priekšrocība - florbols ir jauns sporta veids un mums ir ļoti spēcīga šāda veida pārstāvniecība - jauni spēlētāji laukumā un jaunas florbola administrācijas," uzskata IFF ģenerālsekretārs Džons Liljelunds. "Ja florbola sabiedrība tiešām vēlas iekļūt olimpisko spēļu programmā, mums jāmaina darba stils, lai nodorošinātu to, ka tie, kas vēl šodien par florbolu nezin, pēc kāda laika būtu pārliecināti par florbola atrašanos olimpiādes programmā."

Atgādinām, ka tā saucamo pagaidu atzīšanu no Starptautiskās Olimpiskās komitejas Starptautiskā Florbola federācija saņēma tikai 2008.gada decembrī, lai arī jau 2003.gadā tika iesniegts lūgums florbolu iekļaut starp olimpiskajiem sporta veidiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!