Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas sportists Artūrs Čerņavskis izcīnījis Latvijai pirmo Eiropas čempionāta zelta medaļu kaujas sambo, bet pārējiem Latvijas sambistiem rezultāti pieticīgāki.

Kārtējais Eiropas čempionāts sambo un kaujas sambo cīņās notika Bulgārijas galvaspilsētā Sofijas, un Latviju šajā čempionātā pārstāvēja četri sportisti - Viktors Reško svara kategorijā līdz 100 kg ("Ziemeļblāzma") sambo disciplīnā un "Latvian Extreme Wrestlers club" sportisti Artūrs Čerņavskis (74kg), Vladislavs Čerņavskis (82kg) un Mārtiņš Lūkins kaujas sambo disciplīnā.

Šoreiz visveiksmīgāk nostartēja Artūrs Čerņavskis, kurš atveda uz Latviju pirmo mūsu valsts sambo vēsturē zelta medaļu pieaugušo konkurencē. Artūrs visas cīņas uzvarēja ar tīru uzvaru, bet finālā, cīņā pret Ukrainas sportistu, Artūrs veica skaistāko sāpju paņēmienu lēcienā uz roku, liekot pretiniekam padoties jau otrajā minūtē. Ceļā uz finālu Artūrs uzvarēja Horvātijas, Bulgārijas un Ukrainas sportistus. Mazāk veicās Vladislavam un Mārtiņam, abi zaudēja cīņā par bronzas medaļu.

Vladislavs jau pirmajā cīņā guva traumu izmežģījot potīti, tomēr turpinot caur sāpēm cīnīties uzvarēja lietuvieti un tālāk piekāpās francūzim cīņā par trešo vietu, savukārt Mārtiņš uzvarēja Azerbaidžānas sambistu, tad piekāpās vairākkārtējam čempionam no Ukrainas, kurš arī šoreiz kļuva par čempionu svara kategorijā līdz 90 kg. Mārtiņa cīņā par trešo vietu tiesneši atdeva pārsvaru Francijas izlases pārstāvim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!