Foto: Publicitātes foto
Latvijas profesionālā boksere Agnese Boža uz četru raundu cīņu uzaicinājusi Lietuvas bokseri Ķēstuti Tervidu, informēja "JFX fights Saldus" sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Stulpiņš.

Božas, kura ir pasaules čempione Universālās boksa organizācijas (UBO) versijā, cīņa ar Tervidu notiks 26.novembrī Saldū. Tā būs pasākuma "JFX fights Saldus" galvenā cīņa.

Šāda veida cīņa Latvijā notiks pirmo reizi. Iniciatore šim mačam ir armēņu izcelsmes latviete Boža, kura Latvijas un pasaules boksa čempiones tituliem grib pievienot arī uzvaru pār vīrieti.

Latvijā Božai vīriešu dzimtas pretinieku nebija iespējams atrast, tāpēc meitenes pretinieku nācās meklēt kaimiņzemē. Lai arī pretinieka meklēšana ieilga, jo retais vīrietis grib boksēties ar sievieti, ringā pret Božu iziet piekrita 57 kilogramus smagais Tervids, kurš ir tieši kilogramu smagāks par Božu.

"Man ir lielāka pieredze," izteicās Boža. "Zinu to, ka viņš ir ļoti ātrs. Cīņa būs līdzīga, taču mēģināšu viņu nokautēt. Ja nenosēdināšu viņu, domāju, ka pēc punktiem Tervidu būs grūti uzvarēt."

Boža neslēpa, ka sen gribējusi ringā izmēģināt savas spējas pret vīrieti, taču Latvijā neatradās neviens, kurš būtu ar mieru sacensties ar sievieti.

"Iespējams, ka šī Božas cīņa sabiedrībā radīs plašu rezonansi, jo pie mums sieviešu cīņas sports nav īpaši modē," atzina "JFX fights Saldus" organizators Igors Miņenko. "Taču mēs esam priecīgi, ka Boža piedalīsies mūsu pasākumā, un mēs cienām viņas vēlmi paspēkoties ar stiprā dzimuma pārstāvi."

Miņenko piebilda, ka tā nebūs nekāda ielas cīņa un to rūpīgi kontrolēs ringa tiesnesis, lai sportisti cīņas laikā negūtu nopietnus savainojumus.

Miņenko uzskata, ka Boža ir spēcīga meitene, un ir pārliecināts, ka vairāk par to, lai nezaudētu, jāuztraucas ir lietuviešu bokserim.

Saldus pasākumā varēs redzēt vēl vienu boksa cīņu ar sieviešu piedalīšanos starp Latvijas pārstāvi Noru Isadžanjanu un Lietuvas sportisti Evelīnu Adomoliti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!