Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Svētdien, 29. jūlijā, Latvijas Universitātes stadionā notika Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēle starp "LDE/Miesnieki" un Latvijas Mobilā telefona regbija kluba "Eži/EK sistēmas" komandām. Sīvā, spraigā, pašaizliedzīgā cīņā, kas risinājās vairāk nekā 30 grādu karstumā, uzvaru ar 21:18 (13:8) izcīnīja "Eži/EK sistēmas", informēja Latvijas regbija federācija.

Mača debijā vadībā ar 3:0 izvirzījās "LDE/Miesnieki" – Valters Raņķis precīzi izpildīja soda sitienu. "Eži/EK sistēmas" atbildēja ar skaistu izspēli un Māra Streikiša piezemējumu un Kristapa Bērziņa precīzu realizācijas sitienu – 7:3. Cīņas turpinājumā Leno Bramanis ar piezemējumu atkal vadībā izvirzīja "Miesniekus" – 8:7. Savukārt pirmā puslaika atlikušajā laikā divreiz precīzi soda sitienus izpildīja Bērziņš, atgūstot vadību "Ežiem" 13:8.

Mača otrajā daļā "LDE/Miesnieki" pēc Jāņa Skujas piezemējuma panāca neizšķirtu 13:13, taču tūlīt pat precīzs soda sitiens kārtējo reizi padevās Bērziņam – 16:13. Vēl pēc brīža Bērziņš nodemonstrēja lielisku individuālo meistarību un piezemēja bumbu "Miesnieku" ieskaites laukumā, izvirzīdams savu vienību vadībā ar 21:13. "Miesnieki" metās atspēlēties un viņiem padevās sekmīgs pretuzbrukums, pēc kura piecus punktus ar piezemējumu guva Jānis Zālmans – 18:21. Komandas šķīra vairs tikai trīs punkti. Tomēr izrādījās, ka vairāk spēka nebija palicis nevienam no sāncenšiem un arī spēles laiks ir aiztecējis un mača tiesnesis Igors Buceņins fiksēja "Ežu" uzvaru ar 21:18.

"LDE/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris:
– Apsveicu "Ežus" ar uzvaru. Tā bija ļoti grūta spēle šausmīgā karstumā. Tomēr žēl, ka zaudējām. Turklāt vairāk zaudējām paši, jo iniciatīva lielākoties bija mūsu rokās. Pirmajā puslaikā nerealizējām divus, trīs piecu metru sodus, neiesitām arī samērā izdevīgus soda un realizācijas sitienus. Mēs zinājām, ka Kristaps Bērziņš ir ļoti bīstams mūsu aizsardzībai, tomēr tā arī ar viņu galā netikām. Viņš arī lieliski izpildīja savas komandas soda un realizācijas sitienus. Tomēr gribu pateikt arī paldies saviem puišiem, jo nespēlējām jau slikti.

"Eži/EK sistēmas treneris Juris Straume:
– Mūsu komandas sākuma sastāvs nebija gluži tāds kā iecerēts, jo daži spēlētāji karstumā bija apslimuši vai savainojušies, daži, braucot no laukiem, nokavēja spēles sākumu. Tomēr abas komandas bija ļoti gatavas cīņai. "Miesnieki" pret šo cīņu attiecās ļoti nopietni. Cīņa bija principiāla, bet korekta, lieku asumu nebija. Sāncenšu pirmā līnija bija nedaudz labāka, bet pārējās līnijas spēkos bija līdzīgas. Dažās situācijās spēles laikā mums paveicās, bet parasti jau saka, ka veicas stiprākajam. Protams, cīņas kvalitāti ietekmēja karstums, Vairākas bumbas izkrita spēlētājiem no rokām vienkāršās situācijās. Tagad jādomā par finālu, bet, ja tas notiks 1. augustā, diez vai varēsim sagatavoties cīņai pilnvērtīgi, jo ļoti daudz spēka palika pusfinālā. Tiesa, lielo karstumu neviens nevarēja paredzēt.

Latvijas kausa izcīņas finālspēle starp "Kalve" un "Eži/EK sistēmas" komandām notiks trešdien, 1. augustā, pulksten 19.30 Latvijas Universitātes stadionā. Jāpiebilst, ka neatkarības gados tā būs pirmā reize, kad Latvijas kausa izcīņas finālā nespēlēs kāda no Regbija kluba "Miesnieki" komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!