Foto: F64
Lai 2012.gada Olimpiādes spēlēs Londonā Latvijas Olimpiskā delegācija svinīgi un skaisti saposta iesoļotu Olimpiskajā stadionā, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicina pašmāju modes speciālistus piedalīties Olimpiskās delegācijas parādes un atpūtas tērpu dizainu izstrādes konkursā.

Kā norāda LOK, "konkursa dalībniekiem ir jāizstrādā mūsdienīga, atraktīva un labi atpazīstama Latvijas Olimpiskās delegācijas tērpu kolekcija vasaras sezonai, kurā Latvijas sportisti, treneri, mediķi un delegācijas vadība ietu Olimpisko spēļu atklāšanas parādē, nēsātu to no olimpiskajām sacensībām brīvajā laikā, kā arī dažādos reprezentatīvos pasākumos".

"Mēs kā Latvijas nacionālā Olimpiskā komiteja ļoti ceram, ka pašmāju modes mākslinieki un uzņēmēji būs patriotiski un uzskatīs par savu goda lietu veidot Latvijas Olimpiskās komandas vizuālo tēlu dalībai nākamā gada Olimpiskajās spēlēs Londonā," norāda LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

Fogelis uzsver, ka: "Pirmās Olimpisko spēļu sacensības sākas jau atklāšanas ceremonijas laikā, kad miljoniem sporta līdzjutēju modri vēro olimpisko delegāciju parādi un ar interesi vērtē Olimpiešu tērpu dizainu. Tāpēc katras valsts komanda īpaši rūpīgi gatavojas šim iznācienam, lai ar cieņu prezentētu savu valsti pasaulei."

Konkursa darbi ar Latvijas Olimpiskās delegācijas parādes un atpūtas tērpu mākslinieciskā noformējuma skicēm un to tehnisko risinājumu jāiesniedz LOK līdz šā gada 15.jūnijam.

Dizains jāizstrādā gan sieviešu, gan vīriešu parādes un atpūtas tērpiem, kas būtu piemērots nēsāšanai vasarā Londonā (Lielbritānija), kur klimatiskie apstākļi īpaši neatšķiras no Latvijas.

Trīs labākajiem konkursa darbu autoriem komisija piešķirs naudas balvu:
1. vietai – 500 Ls
2. vietai – 300 Ls
3. vietai – 150 Ls

Konkursa nolikums atrodams LOK mājas lapā www.olimpiade.lv/lat/lok/iepirkumi-lok/54/

Iepriekšējo reizi LOK ar Latvijas apģērbu kompāniju sadarbojās 2004.gada Olimpiādes spēlēs Atēnās. Tērpus olimpiešiem darināja Latvijas daiļamatnieku un tekstila uzņēmums SIA "Spektra" sadarbībā ar SIA "Etalons" un SIA "Elegants". Konkursā uzvarēja Latvijas apģērbu šūšanas kompānija "Spektra", kas mūsu sportistus nodrošināja ar parādes un brīvā laika apģērbu, kas tika darināts no lina. "Spektra" vinnēja LOK izsludinātajā konkursā.

XXX Olimpiādes spēles Londonā notiks no 2012.gada 27.jūlija līdz 12.augustam.

2006.gada ziemas Olimpiskajās spēlēs Turīnā, tika izmantoti firmas "adidas" speciāli Latvijas sportistiem dizainiski izstrādāti tērpi. Delegācijas virsjakas un bikses, ar kurām Latvijas delegācija piedalījās spēļu atklāšanas parādē, piegādāja firma "Karbon".

2008.gada Olimpiādes spēlēs Pekinā, Latvijas delegācija piedalījās apģērbu zīmola "Monton" un sporta apģērbu kompānijas "Mizuno" īpaši izstrādātajos tērpos.

2010.gada ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā, Latvijas delegācijas parādes un brīvā laika apģērbu kolekciju un dizainu veidoja Igaunijas kompānija "ATLM Dizain" (ATLM Design OU). Savukārt starta un iesildīšanās formas ziemas sporta veidos ražoja kompānijā "adidas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!